Krásnym gestom k zamestnancom neprekvapila len Alžbeta II.! Toto urobil princ Philip pred smrťou

Podľa britských médií princ Philip zanechal závet, v ktorom veľkoryso myslel aj na svojich zamestnancov, ktorí boli pri ňom až do jeho smrti.

30.05.2021 12:00
alžbeta, philip Foto:
Panovníčka Alžbeta II. Princ Philip v roku 2017.
debata

Princ Philip po sebe zanechal súkromné ​​imanie v odhadovanej hodnote 30 miliónov libier. Ako píše denník „The Sun“, hoci hlavným dedičom po manželovi je Alžbeta II., v testamente figurujú aj ďalšie mená. Vojvoda z Edinburghu do neho zahrnul aj niektorých svojich zamestnancov – čo je pre člena kráľovskej rodiny mimoriadne netradičné, uvádza zdroj denníka The Sun. „Princ Philip nezabudol na troch mužov, ktorí sa o neho starali až do samého konca,“ uviedol zdroj pre spomínaný denník. "Patria sem jeho osobný tajomník Archie Miller Bakewell, jeho páža William Henderson a komorník Stephen Niedojadlo.“ Všetci traja muži kráčali za jeho rakvou počas poslednej rozlúčky.

Denník ešte uvádza, že podiel z majetku dostanú aj jeho vnúčatá, princa Harryho nevynímajúc. A to aj napriek jeho kritike kráľovskej rodiny v rozhovore s Oprah Winfreyovou. „Philip nebol typom človeka, ktorý by potrestal vnuka za jeho prešľapy. Bol to veľmi spravodlivý a vyrovnaný človek, ktorý nikdy nepociťoval nenávisť,“ uviedol zdroj.

Britain Royals Britská kráľovná Alžbeta II. prichádza na pripomienku konca 1. svetovej vojny, ktorú v Británii pripomína Remembrance Day. Čítajte viac Krásne gesto od trúchliacej kráľovnej! Nezabudla na svojho zamestnanca, ktorý odchádzal do dôchodku

Krásnym gestom smerom k zamestnancom prekvapila aj britská kráľovná Alžbeta II., ktorá sa v apríli, štyri dni po smrti svojho manžela princa Philipa, vrátila ku kráľovským povinnostiam. Vtedy prišla na ceremóniu pri príležitosti odchodu najvyššie postaveného predstaviteľa svojej domácnosti do dôchodku. Panovníčka bola hostiteľkou na ceremónii na počesť grófa Peela, ktorý odstupoval z funkcie lorda komorníka – ten zodpovedá za kráľovský dvor.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #závet #princ Philip

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...