Slávny Reinhold Messner sa oženil! S nevestou mladšou o 35 rokov

Legendárny horolezec Reinhold Messner si v Južnom Tirolsku povedal v piatok "áno" so svojou 41-ročnou partnerkou Diane Schumacherovou.

31.05.2021 11:40
Reinhold Messner Foto:
Legendárny horolezec Reinhold Messner (76).
debata (2)

76-ročný ženích správu potvrdil pre „Die Neue Südtiroler Tageszeitung“. „Už nám môžete blahoželať,“ oznámil. Dvojica sa zosobášila v dedinke Kastelbell-Tschars, udalosti sa zúčastnila len hŕstka pozvaných rodinných príslušníkov.

O plánovanej svadbe už slávny horolezec hovoril začiatkom mája, kedy si dvojica podala žiadosť o uzatvorenie manželstva. Pre horolezca ide o tretie manželstvo a ako sa vyjadril, v rodáčke z Luxemburska našiel svoju spriaznenú dušu. "Je skvelé mať po svojom boku úžasnú partnerku, s ktorou sa tak dopĺňame,“ povedal Messner o Diane Schumacherovej pred časom pre nemecký magazín Bunte.

Reinhold Messner Čítajte viac Legendárny Reinhold Messner sa ide pred 80-kou ženiť! Tu je jeho nevesta, rovesníčku nečakajte

V rokoch 1972 až 1977 bol Messner ženatý s Uschi Demeterovou. V roku 2009 sa po 25 rokoch spoločného života a troch deťoch oženil so Sabine Stehleovou, s ktorou sa rozviedol v roku 2020.

Životný príbe príbeh horolezca Reinholda Messnera (76), ktorý ako prvý zdolal všetkých 14 osemtisícoviek, úplne sám vystúpil na jednu z najkrutejších hôr Nanga Parbat, kde zahynul jeho brat Günther, a spolu s Petrom Habelerom v roku 1978 ako prví vystúpili na vrchol Mount Everestu bez použitia kyslíkových prístrojov, fascinuje ľudí už niekoľko desaťročí. Jeho meno pôsobí ako magnet nielen na jeho obdivovateľov, aj preto existuje už šesť múzeí venovaných slávnemu horolezcovi. Budovu jedného z nich, v Kronplatzi, navrhla už zosnulá, slávna britská architektka irackého pôvodu, Zaha Hadid. V roku 2019 navštívil Messner Slovensko, už vtedy bola po jeho boku Diana Schumacher.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #svadba #Reinhold Messner

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....