Kde dá verejnosť zbohom Libuši Šafránkovej? Detaily poslednej rozlúčky odtajnil syn

Po nečakanej správe o smrti jednej z najobľúbenejších českých herečiek Libuši Šafránkovej sú už známe detaily poslednej rozlúčky.

14.06.2021 15:38
Libuše Šafránková Foto:
Manželia Libuša Šafránková a Josef Abrhám v roku 2001.
debata (1)

Rodina sa rozhodla pre dvojitý obrad. Verejná rozlúčka s českou herečkou sa uskutoční 25. júna v Kostole sv. Anežky v pražskej časti Spořilov. Pohreb bude iba v rodinnom kruhu. Na priestranstve pri kostole bude mať však verejnosť možnosť obrad sledovať na veľkoplošných obrazovkách, informovala hovorkyňa ministerstva kultúry ČR Michaela Lagronová, ktorú v pondelok citoval internetový spravodajský portál Novinky.cz.

Libuše Šafránková a Jaramír Hanzlík v komédii...
Manželia Libuša Šafránková a Josef Abrhám v...
+3Herečka Libuše Šafránková na archívnej snímke.

Zádušná omša a uloženie zosnulej Šafránkovej na cintoríne sa uskutoční o týždeň neskôr 2. júla v herečkinej rodnej obci Šlapanice (pri Brne), kde prežila detstvo a mladosť.

„Mamička si nepotrpela na veľkú pozornosť a cenila si súkromie. Viem však, že by určite stála o to, aby tí, ktorí ju mali radi, mali možnosť sa s ňou rozlúčiť na mieste, kam rada vyše 30 rokov chodievala,“ uviedol k voľbe miesta a charakteru poslednej rozlúčky jej syn Josef Abrhám mladší.

Libuše Šafránková Čítajte viac Popoluška žiarila nielen vo filme. Bola žena slnečného svitu

Libuše Šafránková zomrela 9. júna vo veku 68 rokov. Narodila sa 7. júna 1953 v Brne. Herečku preslávili úlohy vo filmoch Babička (1971), Tri oriešky pre Popolušku (1973), Ako utopiť dr. Mráčka alebo Koniec vodníkov v Čechách (1974), Princ a Večernica (1978), Vrchní, prchni! (1980), Soľ nad zlato (1982), Slavnosti sněženek (1983), Jára Cimrman ležící, spící (1983), Vesničko má středisková (1985), Obecná škola (1991), Kolja (1996), Báječná léta pod psa (1997), Všetci moji blízki (1999) či Rukojemník (2014).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pohreb #úmrtie #posledná rozlúčka #Libuše Šafránková

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...