Zomrel gitarista ruskej skupiny Tatu, mal podľahnúť koronavírusu

Bývalý gitarista ruskej hudobnej skupiny Tatu, skladateľ, textár a producent Maxim Galsťjan, zomrel tento víkend, oznámil internetový denník Gazeta.ru s odvolaním sa na hudobníkových kolegov.

21.06.2021 08:55
Tatu Foto:
Galsťjan v roku 2003 vystupoval s Tatu v hudobnej súťaži Eurovízia.
debata (9)

Oficiálne nebola príčina gitaristovej smrti uvedená, ale na sociálnych sieťach sa podľa denníka v súvislosti s úmrtím objavili varovania ako „neignorovať príznaky choroby“, pretože „ohavný koronavírus nešetrí ani mladých, ani starých“. Vládny denník Rossijskaja gazeta na svojom webe napísala, že „Galsťjan zomrel na koronavírus“, respektíve, podľahol komplikáciám vyvolaným nákazou.

Galsťjan v roku 2003 vystupoval s Tatu v hudobnej súťaži Eurovízia, v ktorej ruská skupina získala druhé miesto. To v tej dobe bolo v Rusku vnímané ako neúspech, pretože od Tatu sa čakala výhra. Speváčky Lena Katinová a Julija Volkovová sa obhajovali, že mali pri vystúpení zle nainštalovaný zvuk a že kamery ich zaberali len z diaľky. Dievčatá boli vtedy preslávené provokatívnymi hrátkami s lesbickou láskou.

shutterstock 182557205 Čítajte viac Scenáristka televízneho hitu mesiace bojovala s covidom: Nevydržala, vzala si život

Galsťjan hrával aj v ďalších ruských kapelách, napríklad IFK, ktorá v roku 1999 vystupovala ako predskupina Red Hot Chili Pepper, keď hrali v Moskve.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Maxim Galsťjan

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...