Sľub, ktorý dali William a Harry mame, princeznej Diane, nedodržali!

Všetko nasvedčuje tomu, že vzťahy medzi princom Harrym a princom Williamom sú naštrbené, problémy pretrvávajú a na svetlejšie časy to veru nevyzerá.

25.06.2021 12:00
william, harry Foto:
Princ William a princ Harry na archívnej snímke, v strede vojvodkyňa Kate.
debata (1)

A to aj napriek tomu, že bratia kedysi dávali svojej mame, princeznej Diane, jeden sľub, ktorý sa týkal práve ich puta.

Pre princeznú Dianu, ktorá zomrela vo veku 36 rokov, boli jej synovia všetkým. Na dovolenku so svojimi chlapcami či na výlety sa vždy extrémne tešila. A jednu vec svojím synom často zdôrazňovala: „Musíte mi sľúbiť, že si vždy budete navzájom najlepšími priateľmi,“ vyžadovala Diana od svojich detí počas jej života. „A nikdy nenechajte nikoho, aby vás rozdelil.“ Tvrdí to Simone Simmons, bývalá dôverníčka Lady Diany, v novej verzii knihy Roberta Laceysa s názvom „Battle of Brothers: William, Harry and the Inside Story of a Family in Tumult“. A dokonca v knihe dodáva, že synovia jej to sľúbili: „Obaja chlapci sľúbili, že to urobia,“ povedala Simmons.

Britain Royals Čítajte viac Týmto krásnym záberom reagovali Kate a William na narodenie dcérky Harryho a Meghan

Ako vzťah dvoch bratov vyzerá dnes, opisujú britské médiá takmer denno-denne. Ich vzťahy zostávajú naštrbené, neurovnali sa ani počas pohrebu ich starého otca, princa Philipa, na ktorý prišiel Harry z Kalifornie, kde momentálne žije s manželkou a dvoma deťmi.

Predsa len, pred časom našli spoločnú reč, bohužiaľ, spojila ich práve téma týkajúca sa ich zosnulej matky. Princovia William a Harry odsúdili televíziu BBC a novinára Martina Bashira za rozhovor s ich matkou princeznou Dianou, ktorý v roku 1995 pozeralo 23 miliónov ľudí.

Diana Čítajte viac V manželstve sme boli traja! Slávny rozhovor s Dianou pre BBC vznikol vďaka podvodu

Ukázalo sa, že si Bashir zariadil stretnutie s princeznou „podvodným spôsobom“. Podľa princa Williama tým „podstatne ovplyvnil“ Dianine výroky a prispel k zániku vzťahu jeho rodičov. Zlyhanie BBC podľa neho tiež „významným spôsobom prispelo k strachu, paranoji a izolácii,“ ktoré Diana zažívala v posledných rokoch svojho života, citovala princa Williama agentúra AP. V podobnom duchu sa vyjadril aj jeho brat.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #princ Harry

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...