Za menom Lilibet sa skrýva ešte čosi viac! Nejde len o poctu kráľovnej Alžbete II.

Ako je známe, princ Harry a vojvodkyňa Meghan pomenovali svoju dcéru Lilibet Diana Mountbatten-Windsor.

27.06.2021 00:00
princ Harry Foto:
19. mája 2018 si britský princ Harry a americká herečka Meghan Markle stali manželmi.
debata (1)

Meno, ktoré je vnímané aj ako pocta pre kráľovnú či zosnulú matku Harryho, však v sebe skrýva ešte čosi viac.

Ako pre denník Daily Mail uviedol bývalý hlasový pedagóg Lady Diany, Stewart Pearce, pomenovanie v sebe skrýva poctu aj pre Harryho starého otca, princa Philipa, ktorý zomrel 9. apríla 2021, len pár mesiacov pred svojimi 100. narodeninami. Áno, Lilibet bola jeho veľmi osobná prezývka pre kráľovnú a iba málokomu bolo umožnené oslovovať 95-ročnú panovníčku práve takto.

Britain Meghan and Harry Čítajte viac Princ Harry a Meghan majú dcérku! Dostala nádherné meno, po starej aj prastarej mame

Harry svojho starého otca naozaj hlboko miloval aj preto, že po smrti jeho mamy pre neho predstavoval osobitú postavu, ktorá ho chránila, ako uviedol Pearce. S Lilibet tak bude pre Harryho toto prepojenie so starým otcom naďalej existovať. Harry a Meghan sa zrejme aj týmto spôsobom podujali „postaviť si pomyselný a pretrvávajúci most“ ku kráľovnej a princovi Philipovi. Týmto menom si chceli uctiť oboch Harryho starých rodičov, aj keď práve voľbu mena niektorí označili za pokryteckú, doplnil Pearce.

Názory na meno Lilibet sa v Británii naozaj rôznili, dôkazom bola aj diskusia v sledovanej rannej šou „Good Morning Britain“, o ktorej sme informovali pred časom (tu si o nej prečítate viac).

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #Lilibet

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....