William a Harry sa tento týždeň ukážu bok po boku! Kate bude zrejme chýbať

1. júla princ William a princ Harry odhalia sochu princeznej Diany. Slávnostné odhalenie sochy sa bude konať v deň, kedy by oslávila 60. narodeniny.

28.06.2021 08:50
william, harry Foto:
Princ William a princ Harry na archívnej snímke, v strede vojvodkyňa Kate.
debata

Socha bude umiestnená v záhrade Kensingtonského paláca. Dali ju zhotoviť Dianini synovia William a Harry v roku 2017 pri príležitosti 20. výročia jej tragickej smrti. Obaja vyjadrili presvedčenie, že socha všetkým návštevníkom Kensingtonského paláca pripomenie život a posolstvo ich matky. Kensingtonský palác je v súčasnosti oficiálnou rezidenciou princa Williama a jeho manželky, vojvodkyne z Cambridgea. V minulosti bol i sídlom princeznej Diany.

Britain Queen's Birthday Čítajte viac Naozaj osobná fotografia, ktorá dojíma! Mladá Alžbeta II. v obklopení mužov jej života

Bratia sa tak stretnú po prvý raz od pohrebu svojho starého otca, princa Philipa (1921–2021). Podľa denníka Daily Mail však bude na podujatí zrejme chýbať Williamova manželka, vojvodkyňa Kate (39).

Kensingtonský palác 25. júna oznámil, že poduajatia sa zúčastní iba malý počet hostí. Podľa vyhlásenia, ktoré okrem iného uverejnil na twitteri novinár Omid Scobie, okrem blízkej rodiny Diany, princeznej z Walesu, členov sochárskeho výboru, sochára Iana Rank-Broadleyho a záhradného architekta Pipa Morrisona by už nemal byť prítomný nikto iný. Ako píše Daily Mail, vojvodkyňa Kate sa udalosti pravdepodobne nezúčastní práve kvôli obmedzenému počtu hostí.

william, harry Čítajte viac Konečne! William a Harry ťahajú za jeden povraz. Udalosť, ktorá ich spojila, je však veľmi bolestivá

Britský princ Harry dorazil do Spojeného kráľovstva v piatok. Po príchode sa presunul do svojej súkromnej rezidencie Frogmore Cottage v blízkosti Windsorského hradu. Po príchode z USA by mal stráviť desať dní v karanténe, tú však môže ukončiť skôr, ak mu v druhý a piaty deň karantény vyjde negatívny test na koronavírus.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #princ Harry

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...