Poľovníci sú teroristi, napísala Brigitte Bardot. Teraz musí platiť pokutu 5000 eur

Súd v severofrancúzskom Arrase v utorok bývalej herečke a bojovníčke za práva zvierat Brigitte Bardotovej uložil pokutu 5000 eur za urážku šéfa poľovníckeho združenia. S odvolaním na právnikov o tom informovala agentúra AFP.

30.06.2021 11:20
debata (3)

Herecká ikona 60. rokov bude musieť navyše zaplatiť 1000 eur odškodné šéfovi federácie francúzskych lovcov Willymu Schraenovi. Rovnaký obnos zaplatí aj za súdne trovy.

Do 15 dní musí z webu nadácie bojujúcej za práva zvierat stiahnuť svoj stále dostupný text z roku 2019, v ktorom lovcov označila za „zbabelých podľudí“ a „teroristov vo zvieracom svete“, pričom predseda ich združenia Schraen je podľa nej „do očí bijúci príklad “.

Právny zástupca Schraena vyjadril nad „výchovným“ súdnym verdiktom spokojnosť, podľa neho ide o „veľmi silný signál proti urážkam lovcov“. Odsúdenie Bardotovej sa podľa neho dalo očakávať tiež s ohľadom na jazyk textu, ktorý obsahoval používané výrazy nacistov.

Bardot sa na pojednávaní nezúčastnila. V liste prečítanom obhajcom uviedla, že jej poznámky boli „možno hrubé“, reagovali však na „veľké obavy Francúzov“.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #pokuta #lovec #Brigitte Bardot

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...