Diana spojila bratov! William a Harry ako za starých čias, s úsmevom odhalili jej sochu

Britskí princovia William a Harry vo štvrtok 1. júla, v deň nedožitých 60. narodenín svojej matky, princeznej Diany, odhalili jej novú sochu v záhradách Kensingtonského paláca.

01.07.2021 17:37
Britain Princess Diana Foto: ,
Princ William (vľavo) a princ Harry s úsmevmi prichádzajú na odhalenie sochy ich zosnulej mamy - princeznej Diany v Sunken Garden v priestoroch Kensingtonského paláca.
debata (2)

Bratia podľa agentúry Reuters kvôli tejto príležitosti nechali bokom svoje dlhodobé názorové nezhody, ktoré sa vystupňovali po odchode mladšieho z nich do USA, a objavili sa na pietnej akcii bok po boku, napísala agentúra Reuters.

„Dnes, kedy by sme oslavovali 60. narodeniny našej matky, si pripomíname jej lásku, silu a charakter – vlastnosti, ktoré z nej urobili ochrankyňu dobra, ktorá zmenila mnoho životov k lepšiemu. Každý deň si želáme, aby tu ešte bola s nami, a dúfame, že táto socha sa stane symbolom jej života a odkazu,“ uviedli princovia vo vyhlásení.

Princ William (vľavo) a princ Harry si...
Dvojica bratov, princ Harry (vpravo) a princ...
+4Dvojica bratov, princ Harry (vľavo) a princ...

William a Harry sa osobne zišli prvýkrát od aprílového pohrebu svojho dedka, princa Philipa. Britské médiá pozorne sledujú každý ich krok, pretože v posledných mesiacoch intenzívne referujú o napätí v kráľovskej rodine, ktoré odštartoval Harryho odchod do Spojených štátov, vlasti jeho manželky Meghan.

Podľa bulvárnych denníkov sú vzťahy medzi bratmi zvlášť chladné od doby, keď Harry a jeho žena v otvorenom rozhovore s moderátorkou Oprah Winfreyovou tento rok v marci hovorili okrem iného o tom, ako Meghan kvôli tlaku v čase svojho pobytu v Británii pred narodením prvorodeného syna Archieho pomýšľala na samovraždu.

Britain Princess Diana’s Legacy Čítajte viac Z hanblivého dievčaťa ikonou! Princezná Diana by sa dožila 60. narodenín

Okrem synov princeznej Diany boli pri odhalení bronzovej sochy i traja jej súrodenci a tiež autor diela Ian Rank-Broadley. Realisticky stvárnené súsošie predstavuje Dianu, ktorá okolo ramien drží dve deti, chlapca a dievča. Dvojica má symbolizovať jej charitatívna činnosť, ktorá sa často zameriavala práve na deti.

zväčšiť Princ William (vľavo) a princ Harry si... Foto: SITA/AP, Dominic Lipinski
Britain Princess Diana Princ William (vľavo) a princ Harry si prezerajú spoločne sochu na pamiatku ich zosnulej mamy - princeznej Diany, ktorá by oslávila 60. narodeniny.

Akcia pôvodne zamýšľaná ako verejná sa nakoniec konala len v úzkom kruhu. Harry kvôli nej do Británie priletel s predstihom, aby stihol absolvovať povinnú karanténu kvôli koronavírusu. Ani jeden z bratov na ceremónii nehovoril, navzájom sa ale k sebe správali priateľsky, usmievali sa a živo konverzovali s príbuznými, uviedla stanica BBC.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #princ Harry #socha #princezná Diana

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...