V rodnom meste dali zbohom Libuši Šafránkovej. Bolek Polívka sa lúčil s anjelom

V piatok večer sa v kostole Nanebovzatia Panny Márie v Šlapaniciach konala posledná rozlúčka s nedávno zosnulou českou herečkou Libušou Šafránkovou, ktorá zomrela 9. júna vo veku 68 rokov.

03.07.2021 09:43
šafránková Foto:
V kostole v Šlapaniciachpri Brne sa konala posledná rozlúčka s nedávno zosnulou českou herečkou Libušou Šafránkovou.
debata (2)

Potom, čo sa minulý týždeň s herečkou rozlúčili jej rodinní príslušníci, kolegovia aj obdivovatelia v pražskom kostole sv. Anežky v pražskej časti Spořilov, nasledovala rozlúčka v jej rodnom mestečku pri Brne, kde sa o 18-stej hodine začala zádušná omša, ktorú mohli ľudia sledovať aj na obrazovke za kostolom.

V kostole v Šlapaniciach pri Brne sa konala...
V kostole v Šlapaniciach pri Brne sa konala...
+1V kostole v Šlapaniciachpri Brne sa konala...

Ako informuje idnes.cz, obdivovatelia zosnulej Popolušky mohli zanechať odkaz v kondolenčnej listine. Po omši sa uskutočnil smútočný sprievod na miestny cintorín, kde bola uložená urna s herečkiným popolom.

Na omši sa okrem rodiny Libuše Šafránkovej – jej manželka, herca Josefa Abrháma, jediného syna Josefa, vnúčat či sestry Miroslavy Šafránkovej zúčastnilo aj niekoľko pozvaných hostí. Medzi nimi bol herec Bolek Polívka s manželkou Marcelou. Ako kolega a priateľ si v kostole na zosnulú herečku a slávnu predstaviteľku filmovej Popolušky aj zaspomínal.

zväčšiť V kostole v Šlapaniciach pri Brne sa konala... Foto: Profimedia
polívka V kostole v Šlapaniciach pri Brne sa konala posledná rozlúčka s nedávno zosnulou českou herečkou Libušou Šafránkovou - na zábere B. Polívka s manželkou.

"Často sme spolu jazdili vlakom do Prahy. Rozprávali sme sa a nasmiali sme sa. Keď som sa jej spýtal, čo ju ťahá do Prahy, odpovedala: ‚Lokomotíva‘. Už vtedy som tušil, že som stretol anjela. A tí neodchádzajú. Verím, že sa bude vracať a pomáhať nám napĺňať naše životy láskou a vierou, " povedal Polívka v kostole, ako uvádza idnes.cz.

617871288 Čítajte viac Milovanej Šafránkovej dal posledné zbohom manžel, kolegovia aj fanúšikovia. Rakvu zdobila črievička

Libuše Šafránková zomrela 9. júna vo veku 68 rokov. Narodila sa 7. júna 1953 v Brne. Herečku preslávili úlohy vo filmoch Babička (1971), Tri oriešky pre Popolušku (1973), Ako utopiť dr. Mráčka alebo Koniec vodníkov v Čechách (1974), Princ a Večernica (1978), Vrchní, prchni! (1980), Soľ nad zlato (1982), Slavnosti sněženek (1983), Jára Cimrman ležící, spící (1983), Vesničko má středisková (1985), Obecná škola (1991), Kolja (1996), Báječná léta pod psa (1997), Všetci moji blízki (1999) či Rukojemník (2014).

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Libuše Šafránková

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...