Fešáka z Nezvestných ženy zbožňovali: Čelil však aj podozreniam, že ich bije

Americký herec Matthew Fox je známy predovšetkým z televízneho seriálu Nezvestní. Ešte predtým sa ale preslávil v ďalšom seriáli Party of Five, v ktorom si získal srdcia mnohých fanúšičiek a tiež prezývku Foxy.

14.07.2021 10:30
shutterstock 1035825325 Foto:
Herec Matthew Fox.
debata

Narodil sa 14. júla 1966 v Abington v Pensylvánii, vyrastal na farme. V roku 1989 získal bakalársky titul v ekonomike na Kolumbijskej univerzite. Na začiatku svojej kariéry sa najskôr venoval modelingu, potom točil televízne reklamy. Jeho prvá rola bola v epizóde seriálu Krídla v roku 1992.

Potom sa preslávil v seriáli Party of Five (1994–2000), ktorý mu priniesol okrem listov od nadšených fanúšičiek tiež miesto v päťdesiatke najkrajších ľudí sveta (v hlasovaní čitateľov časopisu People v roku 1996) a niekoľko ďalších rolí.

V rokoch 2004–2010 hral jedného z hlavných hrdinov v televíznom seriáli Nezvestní – za rolu získal tri ceny, z čoho je najvýznamnejšou Zlatý glóbus za najlepší herecký výkon v dramatickom seriáli. V roku 2008 si tiež zahral vo thrilleri Uhol pohľadu, s Bradom Pittom potom hral vo filme Svetová vojna Z. Neskôr sa venoval aj divadlu v Británii.

Herec Matthew Fox v roku 2008. Foto: SHUTTERSTOCK
Herec Matthew Fox. Herec Matthew Fox v roku 2008.

S Foxom sa však spája aj škandalózne podozrenie z násilia voči ženám. V roku 2012 ho priamo z neho obvinil jeho bývalý seriálový kolega Dominic Monaghan. Ten tvrdil na Twitteri, že Fox pravidelne ženy bije. „Nie z času na čas, často,“ napísal doslova Monaghan na komentár jednej z fanúšičiek. Ešte v roku 2011 vraj Fox zaútočil na vodičku autobusu po tom, ako mu zakázala nastúpiť, pretože bol zjavne opitý. Prokuratúra sa napokon rozhodla nevzniesť obžalobu.

Fox sa voči slovám ex-kolegu bránil a tvrdil, že nikdy na ženu nezodvihol ruku. Incident v autobuse vraj prebehol úplne inak, čo sa podľa neho napokon preukázalo aj výsledkom na súde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #film #nezvestní #jubileá hviezd #Matthew Fox

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...