Idol miliónov tínedžerov v Bielom dome: Rodrigo ich pomáha priviesť k očkovaniu

Americká speváčka Olivia Rodrigo navštívila Biely dom, aby spojila sily s administratívou prezidenta Joea Bidena a povzbudila mladých ľudí k očkovaniu proti chorobe covid-19.

18.07.2021 08:00
Biden Foto: ,
Speváčka Olivia Rodrigo počas návštevy Bieleho domu.
debata (1)

Rodrigo sa okrem prezidenta Bidena stretla aj s hlavným epidemiológom Anthonym Faucim, informovala agentúra Reuters. Biely dom v piatok zverejnil video, v ktorom popová hviezda s odborným poradcom prezidenta vtipkuje o Fauciho popularite a preberá význam vakcinácie pre mladých Američanov.

„Nezáleží na tom, či ste mladí a zdraví, očkovanie poskytuje ochranu vám, vašim priateľom i vašej rodine,“ uviedla 18-ročná speváčka v prvom z dvoch videí, ktoré Biely dom po stredajšej návšteve speváčky zverejnil na twitteri.

V ďalšom videu, ktoré zverejnil úrad amerického prezidenta v piatok, sa popová speváčka objavila po boku vládneho epidemiológa, aby spolu prečítali tweety o proticovidových vakcínach, ktoré kolujú po sociálnych sieťach. „Nechajte sa zaočkovať, teším sa až budem môcť vyraziť na turné,“ uviedla speváčka.

zväčšiť Speváčka Olivia Rodrigo počas návštevy Bieleho... Foto: SITA/AP, Evan Vucci
Biden Speváčka Olivia Rodrigo počas návštevy Bieleho domu.

Fauci vo videu pripomenul, že ak sa ľudia nechajú zaočkovať dvojdávkovou vakcínou, môžu po druhej dávke cítiť únavu alebo ľahkú teplotu. Uviedol, že je to dobré znamenie, pretože podobná telesná reakcia značí, že sa vytvára imunitná reakcia proti vírusu. Podobnú skúsenosť opísala aj speváčka, ktorej debutový album s názvom Sour sa drží na prvej priečke amerických hitparád.

Speváčka sa po stredajšom stretnutí predstavila aj na tlačovej konferencii Bieleho domu. „Som ohromená prácou, ktorú odviedol tím prezidenta Bidena a Anthonyho Fauciho, a som rada, že môžem pomôcť tejto dôležitej iniciatíve,“ uviedla Rodrigo.

Speváčku, ktorá má na sociálnych sieťach milióny sledujúcich, do svojej kampane Biely dom zapojil, aby pomohla zvýšiť počty naočkovaných medzi mladými Američanmi. Na Instagrame ju sleduje viac ako 14 miliónov ľudí a na Tiktoku vyše deväť miliónov užívateľov. „Je dôležité debatovať s priateľmi a rodinou a povzbudzovať ľudí naprieč spoločnosťou, aby sa nechali zaočkovať,“ povedala hviezda novinárom.

Tlačová hovorkyňa Bieleho domu Len Psakiová ju pochválila za to, že využíva svoje sociálne siete k propagovaniu vakcín a ich bezpečnosti. „Jej ochota využiť svoj hlas a popularitu, aby prihovárala priamo k mladým ľuďom, má veľký vplyv a sme vďační za jej čas a snahu,“ uviedla Psakiová.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie #pandémia #Anthony Fauci #Olivia Rodrigo

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...