Milan Lasica často v šatni rozosmial aj členov kapely Desmod! Aj touto príhodou o Satinskom

Mám s ním krásne spomienky, Manéž Bolka Polívku sme absolvovali deväťkrát, spomína na Milana Lasicu Mário "Kuly" Kollár.

23.07.2021 00:00
Mário Kuly Kollár Foto:
Mário Kuly Kollár a Milan Lasica na archívnej snímke.
debata

Manažér skupiny Desmod Michal Malicher chystal pre Milana Lasicu prekvapenie v podobe špeciálnej knihy o jeho domovskom divadle Štúdio L+S. „Mišo sa s ním poznal osobne, chodieval k nemu domov, veľa s pánom Lasicom spolupracoval,“ uviedol spevák nitrianskej skupiny Mário „Kuly“ Kollár.

lasica Čítajte viac Úsmevnými zábermi aj slovami žiaľu. Na Lasicu spomínajú Polnišová, Žbirka, Hilmerová a ďalší

„Pán Lasica nám krstil vinylovú podobu albumu Molekuly zvuku,“ pripomenul Kuly, ktorý sa o úmrtí humoristu, dramatika, prozaika, textára, herca, režiséra a speváka dozvedel na severe Slovenska po nedeľňajšom koncerte Desmodu v obci Skalité. S majstrom humoru a satiry sa niekoľkokrát stretli pracovne – na vystúpeniach v Manéži Bolka Polívku, ale aj v iných televíznych programoch a na akciách.

„Mám s ním krásne spomienky, Manéž Bolka Polívku sme absolvovali deväťkrát. Šatne sme mali hneď pri sebe a pán Lasica sedával v tej našej, lebo tam bolo živo. Sú to pekné spomienky, ja naňho zlú spomienku nemám, ani nechcem mať,“ poznamenal spevák. „Pán Lasica je pre mňa ikona humoru, ikona herectva, ikona myšlienok, pre nás to bolo ťažké,“ komentoval Kuly moment, keď sa dozvedel, že krstný otec prvého vinylu, platinovej platne Desmodu Molekuly zvuku, zomrel. „Hneď v noci som dal status – je to jeho výrok – Smrť príde vtedy, keď si myslíme, že je veľmi ďaleko. Zdá sa mi, že to povedal, keď zomrel Karel Gott.“

Milan Lasica TNX Čítajte viac Milan Lasica zomieral za potlesku publika

A čo mal Mário „Kuly“ Kollár na Milanovi Lasicovi najradšej? „Jeho bezprostrednosť. Prišiel, okamžite vyhodnotil situáciu a vedel dať záver z akejkoľvek siahodlhej debaty. Vedel povedať koncovku, ktorou pobavil všetkých, ale nebola to koncovka iba humorná, ale aj veľmi múdra. Som rád, že som ho spoznal a mohol zažiť aj na vlastnej koži. Zažil som aj pána Labudu, to boli veľkí herci, ktorých som miloval,“ podčiarkol.

Bezprostredný Milan Lasica sa s členmi skupiny Desmod v ich šatni podelil o mnohé príhody, aj tie spoločné s Julom Satinským. „Hovoril, že v čase, keď boli obaja v Brne, mal Julo obdobie, keď prestal piť. Samozrejme, mozog ešte pracuje v inom režime, prišiel do mliečneho baru, lebo za komunistov boli mliečne bary, prišiel tam a objednal si dva deci mlieka – bieleho… To ich vystihuje obidvoch,“ spomína s úsmevom Kuly.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Desmod #Milan Lasica

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...