Dojal Britániu a svet zlatom aj hrdým prejavom! Teraz Daley fascinuje štrikovaním

Len pred pár dňami získal na olympiáde v Tokiu zlatú medailu. Skokan do vody Tom Daley však zaujal aj najnovšími zábermi z olympijského hľadiska. Dôvod nejedného z vás poriadne prekvapí.

02.08.2021 12:39
Tokyo Olympics The Rainbow Games Foto: ,
Skokani do vody Tom Daley (vľavo) a Matty Lee z Veľkej Británie pózujú so zlatými medailami.
debata (1)

Dvadsaťsedemročný reprezentant Veľkej Británie už dávnejšie prezradil, čo je vo voľnom čase jeho vášňou a počas uplynulého víkendu aj poskytol patričný obrazový dôkaz. Daley sa totiž posadil do hľadiska s ďalšími kolegami športovcami počas finále ženských skokov do vody a počas páuz štrikoval.

Zábery na sympatického Brita, ako s rúškom na tvári sústredene drží v rukách ihlice a štrikuje, obleteli celý svet. Samotný Daley následne prezradil, že práve vyrábal sveter pre instagramovú senzáciu Izzy the Frenchie. Minulý týždeň zase zaujal vtipným uštrikovaným obalom na medailu z olympiády – pre svoje zlato zhotovil vrecúško z vlny so vzorom britskej vlajky. „Štrikovanie sa stalo mojou cestou k nájdeniu pokoja, chladnej hlavy a na uvoľnenie stresu. Milujem to,“ komentoval samotný Daley.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Just Jared (@justjared)

Po minulotýždňovom zisku zlatej medaily v synchronizovaných skokoch do vody, ktorú získal spoločne s kolegom Mattym Lee, sa Daley prihovoril novinárom na tlačovej konferencii. Jeho slová vyvolali nadšené reakcie a tiež veľké ocenenie z prostredia LBGTQ+ komunity – Daley je jedným z mála športovcov, ktorí sa otvorene hlásia k homosexuálnej orientácii.

„Keď som bol mladší, mal som pocit, že nikdy nebudem niekým alebo nedosiahnem nič veľké preto, aký som. Byť olympijským šampiónom je dôkaz, že dosiahnuť môžete čokoľvek. Keď som bol mladší, vždy som sa cítil ako sám, cítil som sa byť iný. Nezapadal som a mal som pocit, že nikdy nebudem dosť dobrý podľa toho, ako by si to spoločnosť želala. Verím, že akýkoľvek mladý člen komunity LGBT niekde tam vo svete vidí, že nezáleží na tom, ako osamelí sa cítite práve teraz, nie ste sami. A môžete dokázať čokoľvek,“ odkázal Daley počas tlačovej konferencie. „Som nesmierne hrdý, že môžem povedať: som gay a som tiež olympijský šampión,“ doplnil ešte.

Daley je už niekoľko rokov ženatý s hollywoodskym scenáristom Dustinom Lanceom Blackom, ktorý má doma Oscara za scenár k filmu Milk. Dvojica spolu vychováva syna.

Video si môžete pozrieť nižšie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #olympiáda #gay #štrikovanie #Tom Daley #LGBTI+

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...