Rozvedení! Z Bila Gatesa už nebude 4. najbohatší muž, polovicu berie jeho žena

Súd v pondelok definítívne ukončil manželstvo jedného z najbohatších mužov planéty Billa Gatesa a jeho manželky Melindy Gatesovej.

03.08.2021 11:16
Philanthropy-Gates-Foundation Foto: ,
Záber z roku 2017: Bill Gates a jeho bývalá manželka Melinda Gates.
debata (10)

Ako informoval portál magazínu People.com, pojednávanie bolo rýchle a pondelňajší verdikt vyriekol sudca do pár minút. Ani jeden z manželov nebude dostávať od svojho partnera výživné, dohodli sa na tom už pred časom. Samozrejme, v prípade delenia majetku sa oči verejnosti upreli na dvojicu pomerne pozorne.

Šesťdesiatpäťročný Gates je štvrtým najbohatším mužom planéty s majetkom viac ako 131 miliárd dolárov, no to sa podľa amerických médií zmení po tom, čo dôjde k finančnému vyrovnaniu expartnerov. Melinde prislúcha polovica Gatesovho majetku – nahráva tomu aj fakt, že dvojica pred sobášom neuzavrela predmanželskú zmluvu. Ako však tvrdia viaceré zdroje, obaja partneri sú spokojní s takouto deľbou. Presné rozdelenie ich spoločného majetku však už rieši samostatné súdne pojednávanie.

zväčšiť Melinda Gates na zábere z 1. júla 2021. Foto: SITA/AP, Michel Euler
Philanthropy-Gates-Scott-Challenge Melinda Gates na zábere z 1. júla 2021.

Zaujímavosťou je, že Melinda Gates si ponechá manželovo priezvisko. Urobila tak nielen pre dlhý čas strávený v manželstve (dvojica bola spolu 27 rokov), ale aj kvôli ich trom spoločným deťom. Melinda Gates chce mať rovnaké priezvisko ako jej ratolesti.

Už vo svojom májovom vyhlásení na Twitteri, kde informovali o rozvode, uviedli bývalí manželia, že zostanú spoločne pôsobiť v nadácii, ktorú založili v roku 2000 a ktorej hodnota a majetok sa momentálne odhaduje na sumu 40 miliárd dolárov.

Generálny riaditeľ nadácie Mark Suzman však začiatkom minulého mesiaca informoval, že hoci miliardársky pár najprv informoval o tom, že budú v nadácii pracovať spoločne, do ich dohody pribudla špeciálna klauzula. Dvojica dosiahla dohodu, podľa ktorej Melinda z vedenia nadácie odstúpi, ak sa po dvoch rokoch ona alebo Bill rozhodnú, že už nedokážu spolupracovať.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #koniec #rozvod #bill gates #miliardári #Melinda Gates

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...