Zdravie už nepustí! Tony Bennett končí s koncertmi, s Lady Gaga však pokračuje

Americký swingový a jazzový spevák Tony Bennett oznámil, že na rady lekárov po viac než ôsmich desaťročiach v šoubiznise ukončuje svoju koncertnú činnosť. Informoval o tom ešte minulý piatok denník The Guardian.

16.08.2021 09:38
Music Tony Bennett Foto: ,
Spevák Tony Bennett na archívnom zábere z roku 2019.
debata

Podľa spevákovho syna a manažéra Dannyho Bennetta jeho minulotýždňové vypredané predstavenia po boku Lady Gaga v newyorskej sále Radio City Music Hall boli jeho poslednými koncertmi.

„Už nebudú ďalšie vystúpenia. Je to ťažké rozhodnutie, keďže ide o výkonného umelca, nariadili mu to však lekári. Jeho zdravie je totiž najdôležitejšie. Problémom pritom nie samotné spievanie, ale cestovanie. Rýchlo sa unaví. Nechceme, aby skolaboval na pódiu,“ uviedol Danny Bennett.

Tony Bennett (95) vo februári oznámil, že od roku 2016 trpí Alzheimerovou chorobou. Toto ochorenie ovplyvňuje spevákovu pamäť a schopnosť rozpoznávať predmety každodennej potreby. Nemá však najhoršie príznaky Alzheimerovej choroby, ako sú dezorientácia či záchvaty panického strachu, hnevu a depresie.

Bennett, hudobne aktívny od polovice 30. rokov, je speváckou hviezdou od roku 1951 s hitmi ako I Left My Heart in San Francisco či The Shadow of Your Smile. Niektoré z jeho najväčších úspechov prišli v uplynulom desaťročí vrátane spoločného albumu s Lady Gaga Cheek to Cheek, ktorý v roku 2015 získal cenu Grammy.

Bennettove zdravotné problémy však neznamenajú koniec jeho pracovného života; ďalší spoločný album s Lady Gaga nazvaný Love for Sale je naplánovaný na vydanie v okóbri a bude obsahovať cover verzie skladieb od amerického skladateľa Colea Portera. Pozrieť si môžete aj ich najnovší spoločný song, ktorý vznikol pri prípravách koncertu v Radio City Musil Hall – skladbu I Get a Kick Out of You.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #kariéra #koniec #únava #Tony Bennett

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...