Bob Dylan čelí obvineniu zo zneužívania 12-ročného dievčaťa v roku 1965

Americký hudobník a držiteľ Nobelovej ceny za literatúru Bob Dylan čelí obvineniu zo sexuálneho zneužívania 12-ročného dievčaťa, ku ktorému údajne došlo v apríli a máji 1965.

17.08.2021 10:22
Music-Dylan's Return Foto: ,
Hudobník Bob Dylan na archívnom zábere z roku 2015.
debata (15)

Žalobu na Dylana na súde v New Yorku podala žena, ktorá tvrdí, že jej hudobník šesť týždňov podával drogy a alkohol a opakovane ju sexuálne zneužil. Žalujúca strana vystupuje pod iniciálami J. C., napísal denník The Guardian.

Dylan, vlastným menom Robert Allen Zimmerman, mal v čase údajných skutkov 24 rokov. Žena tvrdí, že Bob Dylan „zneužil svoje postavenie hudobníka tým, že sa staral o J. C., aby získal jej dôveru a kontrolu nad ňou v rámci svojho plánu sexuálne ju obťažovať a zneužívať,“ cituje žalobu denník. Podľa žaloby sa jej mal Dylan vyhrážať fyzickým násilím a spôsobiť jej doživotné obavy a psychologické ťažkosti.

Hudobníkov hovorca všetky obvinenia odmietol a uviedol, že „56 rokov staré obvinenie je nepravdivé a budeme proti nemu bojovať“.

Do nedele v štáte New York platil špeciálny zákon, ktorý umožnil dospelým ľuďom, ktorí sa v detstve stali obeťami sexuálneho násilia, aby tieto skutky nahlásili a ich páchatelia budú vyšetrovaní bez ohľadu na to, kedy bol čin údajne spáchaný. Žaloba JC proti Dylanovi tak bolo podaná v posledný možný pracovný deň.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #žaloba #Bob Dylan #maloleté dievčatá

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....