Konečná bodka na súde! Nešťastné manželstvo Charlesa a Diany sa skončilo pred 25 rokmi

Definitívnu bodku za 15 rokov trvajúcim manželstvom britského následníka trónu Charlesa a princeznej Diany urobil 28. augusta 1996 londýnsky rozvodový súd.

29.08.2021 10:30
debata

Pri jednoduchom akte súdny úradník oznámil, že rozvod je absolútny. Bolo to ale len úradné potvrdenie konca zväzku, ktorý síce začal veľkolepou svadbou v júli 1981, už po pár rokoch sa v ňom ale objavili problémy.

Rozpad manželstva do značnej miery ovplyvnil Charlesov dlhoročný vzťah s Camillou Parkerovou Bowlesovou, s ktorou sa zoznámil dávno pred Dianou a s ktorou udržiaval kontakty aj počas manželstva. V apríli 2005 sa nakoniec následník trónu so svojou dlhoročnou priateľkou oženil, čím vyvrcholil vzťah, z ktorého nebolo množstvo Britov vôbec nadšených. Diana, vždy oveľa obľúbenejšie než Camilla, zahynula v auguste 1997 v Paríži pri autonehode, keď sa vodič jej vozidla snažil prejsť skupine paparazzov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Crown (@thecrownnetflix)

Vzťah Charlesa a Diany sa stal námetom na mnoho filmových či seriálových stvárnení. Aktuálne sa nakrúca piata séria hitu Koruna („The Crown“), ktorá sa bude vysielať až v roku 2022. Séria sa bude točiť práve okolo nešťastných rokov ich manželstva až do smrti Diany, matky princa Williama a Harryho. Na oficiálnom účte série o britskej kráľovskej rodine sú už k videniu prvé zábery Charlesa a Diany, ktorých hrajú Elizabeth Debicki (30) a Dominic West (51).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princezná Diana #princ charles

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...