Čekovský sa teší: Dal som si v podstate nový dizajn taký, že ma omladil asi o 20 rokov

Program slovenských kín spestrila nová česká komédia Večierok. Ide o celovečerný režisérsky debut známeho herca Michala Suchánka (Snežienky a machri, Tele tele).

03.09.2021 13:30
Hudobník Marián Čekovský tiež posilní porotu... Foto:
Hudobník Marián Čekovský.
debata (2)

Suchánek adaptoval vlastnú divadelnú hru o bývalých spolužiakoch, ktorí sa postupne schádzajú na večierku. Stretnutie by sa pravdepodobne nieslo v duchu nostalgického spomínania na staré časy, ak by namiesto ďalšieho spolužiaka nezazvonil pri dverách podomový predavač s nečakanou správou o kamarátovi, ktorý sa už na stretnutí nezúčastní, pretože zomrel. Účastníci večierka sa za ním spoločne vydávajú autobusom a počas cesty sa ukáže, že hovoriť o skutočných pocitoch je omnoho zložitejšie, než by sa na prvý pohľad zdalo.

Vo filme si zahrali Jiří Langmajer, Tatiana Dyková, Marek Taclík, Karel Roden či Nela Boudová. „Stretla sa tu mimoriadne silná partia a robili sme na niečom, čo pre nás všetkých bolo mimoriadne zaujímavé a zároveň nové. Takže by to mohlo byť zaujímavé a nové aj pre divákov v kinách,“ myslí si Langmajer, predstaviteľ Jiřího Hrdu, v ktorého dome sa odohráva úvodný večierok z názvu filmu. „Večierky sú vždy zábavná vec. Ja ich milujem a myslím si, že nás takých v Českej republike bude viac. Aj na Slovensku. Milujeme ‚žúrovanie‘ a ‚večierkovanie‘! Teda máme s divákmi spoločnú tému,“ dodáva Tatiana Dyková, jeho filmová manželka. Spomedzi slovenských tvárí sa diváci môžu tešiť na hudobníka Mariána „Čekyho“ Čekovského. Podľa vlastných slov sa predstaví v úlohe Pištu Petőfiho, homosexuála, ktorý sa živí spievaním piesní po rôznych pofidérnych večierkoch, kde jeho agent predáva vysávače.

627202456 Čítajte viac Dyková dlho nevyzerala lepšie! Večierok si užila s manželom aj s Čekovským

„Postava je to naozaj veľmi pestrá a tešil som sa na to, že môžem spolupracovať s takými osobnosťami, ktoré okolo mňa hrajú,“ hovorí Čekovský. Dodáva, že jeho postava si vyžadovala aj nevídanú fyzickú zmenu. „Kvôli tomuto filmu som sa oholil a dal som si v podstate nový dizajn taký, že ma omladil asi o 20 rokov,“ priblížil.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #večierok #Marián Čekovský

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...