Jane Birkin utrpela mozgovú porážku, informuje rodina

Britská herečka a speváčka Jane Birkin (74) zrušila svoju účasť na Festivale amerického filmu vo francúzskej obci Deauville, pretože sa zotavuje z mozgovej príhody. V pondelok to oznámila jej rodina.

06.09.2021 13:23
birkin Foto:
Jane Birkin.
debata

Bývalá partnerka a múza francúzskeho speváka, textára a básnika Sergea Gainsbourga „utrpela pred niekoľkými dňami menšiu mozgovú porážku“, uviedla jej rodina vo vyhlásení pre AFP.

„Má sa dobre,“ dodala rodina. Birkinová mala debatovať o „Jane“, dokumentárnom filme o nej samotnej, ktorý nakrútila jej dcéra Charlotte Gainsbourgová a bol predstavený v júli na filmovom festivale vo francúzskom Cannes. Festival v Deauville sa začal v piatok 3. septembra.

Birkinová sa narodila 14. decembra 1946 v Londýne a dlho patrila k najobľúbenejším anglickým interpretom vo Francúzsku. Je stále nezmazateľne spájaná s Gainsbourgom a jeho pôsobivými melódiami zo 60. a 70. rokov minulého storočia.

V roku 1966 si zahrala vo svetoznámom dramatickom filme Zväčšenina, ktorý režíroval Michelangelo Antonioni, a spolu s Gainsbourgom o niekoľko rokov naspievala slávnu hymnu milencov Je taime… moi non plus.

„Keď vidím, ako Francúzi počúvajú tieto staré piesne spred 40 rokov, uvedomujem si, že sú súčasťou ich minulosti, ale sú súčasťou aj tej mojej,“ napísala vo svojej životopisnej knihe Munkey Diaries z roku 2018.

V knihe tiež odhalila, že zvádzala dlhý boj s leukémiou, ktorá sa u nej prvýkrát rozvinula koncom 90. rokov. Nedávno sa na verejnosti objavila viackrát a v dobrom zdraví, naposledy na tohoročnom filmovom festivale v Cannes alebo v júli na pódiu počas hudobného festivalu Francofolies v prístavnom meste La Rochelle, ktorý propaguje frankofónnu hudbu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jane Birkin

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....