Prvá dáma Jill Biden sa vracia späť do školy, od utorka učí na plný úväzok

Prvá dáma Spojených štátov Jill Biden prezenčne vyučuje anglický jazyk na vysokej škole Northern Virginia Community College (NOVA).

07.09.2021 12:30
Jill Biden Foto: ,
Prvá dáma USA Jill Biden.
debata

Biden je historicky prvou ženou, ktorá počas manželovho výkonu funkcie prezidenta USA pracuje na plný úväzok. Informovala o tom agentúra AP. Biden učila počas pandémie z Bieleho domu formou dištančného vyučovania. Podľa vlastných slov sa už však nevedela dočkať, keď bude môcť učiť prezenčne.

Michelle Obama Čítajte viac Michelle Obama má novú reláciu pre deti! O varení a zdravej strave

„Existujú veci, ktoré nemôžete nahradiť, a ja sa nemôžem dočkať toho, keď sa vrátim do triedy,“ povedala Bidenová nedávno pre časopis Good Housekeeping. Manželka amerického prezidenta pracuje v NOVA od roku 2009.

Americká profesorka komunikácie Tammy Vigilová z Bostonskej univerzity pre AP povedala, že „pracujúca prvá dáma“ je raritou. Jill Biden, ktorá má už 70 rokov, podľa nej razí novú cestu pre seba a svoje nástupkyne vo funkcii. Byť prvou dámou USA predovšetkým znamená účasť na mnohých oficiálnych podujatiach. Manželky amerických prezidentov často verejne vystupujú aj bez svojich manželov. V USA môže byť prvá dáma dokonca priamo poverovaná aj štátnickými úlohami. V parlamentnej demokracii nemá manželka hlavy štátu také významné postavenie ako v krajinách s prezidentským systémom.

Jill Biden v spojitosti so zvolením svojho manžela za 46. prezidenta USA oznámila, že bude naďalej pokračovať vo svojej pedagogickej činnosti aj v role prvej dámy USA. Chce, aby si ľudia vážili pedagógov a ocenili ich prínos pre spoločnosť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jill Biden

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....