William to povedal už pred pár mesiacmi, Buckinghamský palác sa pridal! Témou je rasizmus

V marci sa britská kráľovská rodina stala terčom kritiky po tom, čo ju manželka princa Harryho Meghan obvinila z rasizmu.

11.09.2021 10:00
william Foto:
Princ William a vojvodkyňa Kate.
debata

V rozhovore s moderátorkou Oprah Winfreyovou si Meghan, ktorá je rasovo zmiešaného pôvodu, okrem iného posťažovala, že sa nemenovaný člen kráľovskej rodiny pýtal, ako tmavú pleť môže mať ich syn, až sa narodí. Princ William následne zdôraznil, že britská kráľovská rodina nie je rasistická.

V marci, krátko po odvysielanom rozhovore, dostal od novinára priamo na ulici na túto tému otázku princ William, keď bol so svojou manželkou v zariadení „School21“. Počas príchodu do školy sa k dvojici dostal novinár Sky News, Inzamam Rashid, ktorý položil Williamovi otázku: „Je kráľovská rodina rasistická?“ Na to William odpovedal: "V žiadnom prípade nie sme rasistická rodina.“

vojvodkyňa kate Čítajte viac Kate a William na verejnosti! Na priame otázky o Harrym a Meghan odzneli jasné odpovede

Aktuálne uviedol vysoký predstaviteľ Buckinghamského paláca Ken Olisa v rozhovore s televíznou stanicou Channel 4, britská kráľovná Alžbeta II. a ďalší členovia kráľovskej rodiny podporujú hnutia Black Lives Matter (Na černošských životoch záleží).

princ Harry, Meghan Markleová, vojvodkyňa Meghan Čítajte viac Trhli rekord, o aký nikto nestojí! Harry a Meghan stále šliapnu vedľa

Olisa, ktorý je prvým lordom miestodržiteľom (teda osobným zástupcom kráľovnej) pre oblasť Londýna tmavej pleti, uviedol, že s členmi kráľovskej rodiny o téme rasizmu hovoril v súvislosti s americkými demonštráciami po smrti černocha George Floyda. Floyd zomrel v máji 2020 po tom, čo mu belošský policajt kľačal niekoľko minút na krku.

Na otázku, či kráľovský palác podporuje hnutie Black Lives Matter, Olisa podľa televízie Channel 4 povedal: "Odpoveď je jednoducho áno.“ „Rasizmus je horúca téma. Otázkou je, čo môžeme urobiť, aby sme prinútili spoločnosť odstrániť tieto bariéry,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #princ Harry #Black Lives Matter

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...