Delona podopieral syn, na pohreb Belmonda prišli aj Pierre Richard či Marion Cotillard

V kostole Saint-Germain-des-Prés v centre Paríža sa v piatok uskutočnil dvojhodinový pohreb francúzskeho herca Jeana-Paula Belmonda, ktorý zomrel v pondelok vo veku 88 rokov.

10.09.2021 14:25
France Obit Belmondo Foto: ,
Alain Delon a jeho syn Anthony Delon na pohrebe Jeana-Paula Belmonda v kostole Saint-Germain-des-Prés v centre Paríža.
debata (41)

Samotný pohreb bol vyhradený len pre najbližšiu rodinu a priateľov. V kostole zaznela hudba z filmu Profesionál, ako si želal samotný Belmondo.

Alain Delon a jeho syn Anthony Delon na pohrebe...
Marion Cotillard  na pohrebe Jeana-Paula...
+4Režisér Claude Lelouch na pohrebe Jeana-Paula...

Na pohrebe nechýbali Belmondovi kolegovia, herecké legendy – 85-ročný Alain Delon a o dva roky starší Pierre Richard. „Som veľmi smutný z toho, čo sa stalo. Ale mám veľkú radosť z toho, ako sa zachoval svet a Francúzi. Vidíte, sú tu všetci. Je to úžasné,“ povedal stanici BFM TV pred kostolom slávny Pierre Richard.

zväčšiť Marion Cotillard  na pohrebe Jeana-Paula... Foto: Profimedia
631394957 Marion Cotillard na pohrebe Jeana-Paula Belmonda v kostole Saint-Germain-des-Prés v centre Paríža.

Ľudia potleskom vítali pred kostolom Alaina Delona, ​​ktorého sprevádzal a v istých chvíľach podopieral syn Anthony Delon. Delon si na žiadosť fotografov na niekoľko okamihov zložil rúško a pozdravil novinárov i verejnosť.

zväčšiť Pierre Richard  na pohrebe Jeana-Paula Belmonda... Foto: SITA/AP, Michel Euler
France Obit Belmondo Pierre Richard na pohrebe Jeana-Paula Belmonda v kostole Saint-Germain-des-Prés v centre Paríža.

Delon sa bezprostredne po úmrtí Jeana-Paula Belmonda pre CNews vyjadril, že smrťou priateľa je „zničený“ a „rozrušený“. "Teraz sa pokúsim vydržať, aby som o päť hodín neurobil to isté … Ale vedzte, že by to nebolo zlé, keby sme odišli spoločne,“ dodala legenda francúzskeho filmu krátko po Belmondovom úmrtí a dodala: „Je súčasťou môjho života, začínali sme spolu pred 60 rokmi.“

delon Čítajte viac Delon zničený smrťou Belmonda: Teraz sa pokúsim vydržať, aby som o päť hodín neurobil to isté

Zo slávnych osobností sa na piatkovom pohrebe zúčastnili aj držiteľ Oscara Jean Durjadin, speváčka Véronique Jannot, herec Guillaume Canet, režisér Claude Lelouch či Marion Cotillard. Podľa BFM TV na pohrebe, ktorý sa konal za zatvorenými dverami, prehovorila Belmondova sestra Muriel. Slovo si vzal aj herec Pierre Vernier, ktorý stál Belmondovi po boku v mnohých filmoch. Na svojho dedka spomínal aj jeho vnuk Victor.

zväčšiť V kostole Saint-Germain-des-Prés v centre... Foto: SITA/AP, Michel Euler
France Obit Belmondo V kostole Saint-Germain-des-Prés v centre Paríža sa v piatok uskutočnil pohreb Jeana-Paula Belmonda.

Smútočná rozlúčka so štátnymi poctami sa konala na nádvorí Invalidovne v Paríži vo štvrtok (video). Francúzsko sa s Belmondom rozlúčilo veľkým potleskom a skladbou od Morriconeho, ktorá hrala v jednom z jeho filmov. Na nádvorí bola vystavená aj rakva s telom herca, príhovorom sa so zosnulým umelcom rozlúčil aj francúzsky prezident Emmanuel Macron.

Video

© Autorské práva vyhradené

41 debata chyba
Viac na túto tému: #Alain Delon #Jean-Paul Belmondo

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...