Princ Charles súčasťou nekalostí v nadácii? Jej šéf odstúpil pre podozrivý dar z Ruska

Predseda nadácie založenej britským následníkom trónu princom Charlesom Douglas Connell v stredu podal demisiu potom, čo britské médiá odhalili, že nadácia dostala ponuku na dar od ruského podnikateľa, ktorý sa snaží získať britské občianstvo.

16.09.2021 08:21
Britain Royals Foto: ,
Princ Charles a jeho manželka Camilla na zábere z návštevy Dumfries House v Škótsku.
debata

Na kauzu ako prvý upozornil denník The Sunday Times. Zverejnil list, v ktorom princ Charles podnikateľovi Dmitryjovi Leusovi ďakuje za ponuku 500 000 libier a navrhuje schôdzku, len čo sa skončí pandémia covidu. Etická komisia nadácie dar odmietla.

Škótsky regulátor charity, ktorý dohliada na chod charitatívnych organizácií v Škótsku, začiatkom týždňa začal vyšetrovanie podozrivej ponuky daru. Charlesova nadácia má oficiálne sídlo v Škótsku. Správa regulátora uvádza, že etická komisia nadácie najprv chcela prijať len 100 000 libier, potom celý dar odmietla kvôli pochybnému zázemiu darcu.

Prince Harry Sentebale Polo Charity Event Čítajte viac Ďalšia tvrdá kritika voči princovi Harrymu: Pokrytec! Vodu káže a pije...

Princ Charles „plne podporuje prebiehajúce vyšetrovanie v nadácii“, uviedol jeho hovorca podľa agentúry AP. Charles je prezidentom nadácie, ale nepodieľa sa na jej každodennom chode.

Douglas Connell povedal, že o žiadnych nekalostiach v nadácii, ani jej okolí nevedel, ale kvôli upokojeniu situácie radšej odstúpil, uviedla agentúra AFP.

debata chyba
Viac na túto tému: #vyšetrovanie #charita #princ charles #odstúpenie #nadácia #dar

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...