Eltona Johna trápi bedrový kĺb. Turné sa odkladá, európski fanúšikovia musia počkať

Britský spevák a skladateľ Elton John vo štvrtok oznámil, že odkladá európsku časť svojho turné na rok 2023. Uviedla to agentúra AP, podľa ktorej musí popová hviezda podstúpiť operáciu zraneného bedra.

18.09.2021 00:00
Elton John Foto: ,
Spevák Elton John na archívnom zábere.
debata

Sedemdesiatšty­riročný spevák mal tento rok vystúpiť v niekoľkých európskych mestách vrátane Mníchova, Paríža či Londýna v rámci svojho rozlučkového turné s názvom Farewell Yellow Brick Road. Odklad sa netýka Českej republiky, kde spevák odohral svoj posledný koncert ešte v máji 2019 vo vypredanej O2 aréne. Pri tej príležitosti sa rozlúčil s českými fanúšikmi.

Nemci, Briti, Francúzi alebo Španieli sa ho dočkajú až v roku 2023. Spevák už presunul dáta všetkých európskych koncertov, ktoré sú k nájdeniu na jeho webovej stránke. V roku 2022 má koncertovať v Spojených štátoch.

Elton John Čítajte viac Rozhorčený Elton John: Naozaj chceme prísť o celú generáciu talentov?

Elton John povedal, že v lete spadol na tvrdom povrchu a od tej doby trpí bolesťou. „Napriek intenzívnej fyzioterapeutickej a špecializovanej liečbe sa bolesť stále zhoršuje a vedie k zvýšeným pohybovým ťažkostiam. Odporučili mi, aby som operáciu podstúpil čo najskôr, ak sa chcem vyhnúť dlhodobým komplikáciám a vrátiť sa do dobrej fyzickej kondície,“ uviedol spevák vo vyhlásení.

Fanúšikom sľúbil, že koncerty odohrá v roku 2023 a postará sa, aby čakanie na ne stálo za to. Operácia by nemala ovplyvniť americkú časť turné. Elton John uviedol, že januárový koncert v New Orleans by mal odohrať podľa plánu.

Spevák turné, ktoré by malo byť jeho posledným, začal 8. septembra 2018 v Allentown v Pensylvánii. Šnúru približne 300 koncertov potom v marci 2020 prerušila pandémia covidu-19.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #turné #Elton John #bedrový kĺb #odklad

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...