Vzťah so starými rodičmi v nás v detstve buduje pocit domova a bezpečia, opisuje speváčka Janais

Speváčka Janais predstavuje novú pieseň „Domov“. Novinka je o návrate k blízkemu človeku, k starej láske, ale aj o návrate na rodnú hrudu.

20.09.2021 00:00
Janais 4 Foto:
Speváčka Janais.
debata

Autorom hudby aj textu novej skladby je samotná speváčka. Klip sa nakrúcal v romantickom prostredí Hornej Maríkovej na chalupe pod lesom, kam sa ani nedalo dostať autom. Emotívnu pieseň odpremiérovala Janais na stretnutí mládeže s pápežom Františkom v Košiciach.

"Pieseň Domov je o návrate k blízkemu človeku, k starej láske, ale aj o návrate na rodnú hrudu. V každom z nás vyvolá vlastné spomienky a emóciu,“ prezradila Janais.

S námetom na videoklip k piesni „Domov“ prišla Janais. Klip sa nakrúcal v Hornej Maríkovej na chalupe pod lesom koncom augusta. "Keďže som svojich starých otcov nepoznala, myslím, že som prišla o mnohé zážitky a spomienky. Práve vzťah so starými rodičmi v nás v detstve buduje pocit domova a bezpečia, preto som si ho chcela pripomenúť aspoň videoklipom. Starého otca stvárňuje herec Michal Gazdík z Martinského divadla a jeho vnučku, čiže mňa, hrá Ela Dolinková. Aj keď má len osem rokov, natáčanie ju bavilo, pred kamerou bola prirodzená a režisér Jakub Šteinecker si ju veľmi pochvaľoval,“ vysvetľuje speváčka.

Kvôli nepriaznivému počasiu sa nakrúcanie klipu v poslednej chvíli presúvalo z jedného dňa na druhý. Dokonca hrozilo, že sa zruší! "Natáčanie nám vyšlo akurát na prvý upršaný týždeň po dlhom období slnka. Ak by sa počasie neumúdrilo aspoň na jeden deň, znamenalo by to, že nám padne celý klip. Navyše sme v deň natáčania zistili, že sa k chalupe nedá dostať autom. S celou technikou to bolo dosť náročné a zapotili sme sa hneď v úvode dňa. Nerátali sme ani s ovcami, ktoré sa pásli na pozemku, kde sme točili. Občas chceli byť silou mocou na kamere a museli sme ich odháňať. Keď sa Elka podľa inštrukcií režiséra rozbehla po lúke, ovce sa rozbehli za ňou a viackrát sme ju museli ratovať,“ uzatvára s úsmevom Janais.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Janais

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...