Gottová prvýkrát po smrti Karla v spoločnosti! S úsmevom na perách a diváci ju dojali

Ešte minulý týždeň v piatok stihli v susednom Česku predpremiéru viackrát odkladaného dokumentárneho filmu o legendárnom spevákovi Karlovi Gottovi. Objavila sa na ňom aj vdova Ivana Gottová, pre ktorú išlo o vôbec prvú spoločenskú akciu od manželovej smrti.

21.09.2021 14:39
632832578 Foto:
Ivana Gottová (vľavo) s Olgou Špátovou Malířovou na predpremiére dokumentu Karel v Plzni.
debata

Štyridsaťpäťročná Gottová sprevádzala na premiére režisérku dokumentu Olgu Špátovú Malířovú a obe dámy spoločne sa prihovorili divákom v plzenskom amfiteátri. „Som veľmi rada, že tu s vami môžem byť. Ďakujem, že sa predpremiéra koná v jeho rodnom meste. Nech sa vám film páči a nech vás zahreje pri srdci,“ zaželala z pódia pôvabná Ivana, ktorú zjavne dojala prítomnosť množstva divákov. Prišli aj napriek tomu, že počasie nebolo najvľúdnejšie.

Plzeň nevybrali tvorcovia náhodou, keďže išlo o Gottovo rodné mesto. Poukázala na to aj dokumentaristka Špátová Malířová, podľa ktorej Gott stále hovoril, že mu „moji plzeňáci rozumejú“. Tvorcovia dokumentu Karel následne po premiére pokrstilo aj cédečko s pesničkami z filmu. Aj na tomto krste sa zúčastnila vdova Ivana, potom však už zamierila späť do Prahy, kde žije aj s oboma dcérami.

Karel Gott Čítajte viac Konečne! Vdova Ivana posiela Gottovým fanúšikom odkaz, oni búrlivo reagujú

Karel Gott zomrel 1. októbra 2019 vo veku 80 rokov po dlhom boji s chorobou. Časť tohto obdobia je zachytená práve v dokumente Karel a podľa mnohých ide o jeden z najosobnejších portrétov 42-násobného Československého a Českého slávika, ktorého sláva prekročila aj hranice rodnej krajiny.

Gottovi vzdali po jeho smrti pocty aj v krajinách ako Nemecko či Rakúsko. V Česku sa na jeho počesť konala zádušná omša v Katedrále svätého Víta na Pražskom hrade a v deň jej konania vyhlásili v Česku štátny smútok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Plzeň #Karel Gott #Ivana Gottová #predpremiéra

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...