Harryho odkaz vyslaný kritikom jeho manželky priamo z pódia nemohol byť jasnejší

V sobotu odštartovala 24-hodinová séria koncertov Global Citizen Live, ktoré sa odohrávajú vo viacerých svetových mestách.

26.09.2021 11:00
2021 Global Citizen Live - New York Foto: ,
Princ Harry a Meghan navštívili koncert Global Citizen Live.
debata (1)

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan sa v sobotu stretli s poprednou predstaviteľkou OSN Aminou Mohammedovou v newyorskom sídle organizácie. Práve prebieha jej najväčšie stretnutie, valné zhromaždenie, pripomenula tlačová agentúra AP. Manželia z britskej kráľovskej rodiny prišli do sídla OSN a rozprávali sa so zástupkyňou generálneho tajomníka Mohammedovou. Neskôr sa všetci traja objavili na koncerte Global Citizen Live v newyorskom Central Parku.

zväčšiť Princ Harry a Meghan navštívili koncert Global... Foto: SITA/AP, Stefan Jeremiah
Global Citizen Festival Princ Harry a Meghan navštívili koncert Global Citizen Live.

Ich spoločné vystúpenie na pódiu sa nieslo v znamení jasného odkazu – sme jeden celok. Zvlášť princ Harry vyslal svojim správaním k manželke jasný odkaz jej kritikom – stojím pevne pri nej a vo všetkom. Ako informuje magazín Harper's Bazaar na svojej stránke, dav zajasal, keď Harry nazval Meghan na pódiu slovami „moja manželka“ a chytili sa za ruku. Pred zrakmi kamier a divákov si vymenili objatie a Harry povedal už vážnejšie: „Moja manželka a ja veríme, že to, kde sa narodíme, by nemalo diktovať našu schopnosť prežiť.“

Všetky tieto láskyplné prejavy nie sú podľa spomínaného magazínu náhodou. Princ Harry chcel týmto vystúpením poslať veľmi jasný odkaz – stojím vedľa svojej manželky. Nie pred ňou a ani za ňou.

Princ Harry a Meghan navštívili koncert Global...
Princ Harry a Meghan navštívili koncert Global...
+2Princ Harry a Meghan navštívili koncert Global...

V sobotu odštartovala 24-hodinová séria koncertov Global Citizen Live, ktoré sa odohrávajú vo viacerých svetových mestách. Populárni speváci ako Ed Sheeran, Billie Eilish či BTS chcú upozorniť na klimatické zmeny, nerovnomernú distribúciu vakcín či chudobu vo svete. „Bolo to krásne stretnutie,“ povedala Meghan pri odchode zo sídla OSN.

Royals NYC Čítajte viac Harry a Meghan konečne spolu na verejnosti! Ale čo to? Prešľap hneď v prvý deň ich pobytu v New Yorku

OSN vydala vyhlásenie, podľa ktorého Mohammmedová ocenila manželov za presadzovanie spravodlivého rozdelenia vakcín vo svete a vyzdvihla aj to, že obaja majú spoločné priority s OSN, napríklad klímu, ekonomické posilnenie žien, zapájanie mládeže a duševné zdravie.

Organizácia Spojených národov (OSN) má práve každoročné valné zhromaždenie s účasťou svetových lídrov, aj keď manželia na ňom nevystúpili s prejavmi.

Vojvodkyňa zo Sussexu Meghan sa zapájala do práce agentúry OSN, ktorá podporuje ženy. Niekoľko rokov Meghan „obhajovala účasť žien v politike a vo vedúcich funkciách“. Harry navštívil v roku 2010 v New Yorku Detský fond OSN (UNICEF).

Royals NYC Čítajte viac Nebolo ti teplo, Meghan? Internet vtipkuje na účet newyorského outfitu vojvodkyne

Počas týždňa Harry a Meghan navštívili okrem iných miest v New Yorku školu, mrakodrap Svetového obchodného centra (WTC) a múzeum 11. septembra. Meghan a Harry účasťou na spomínanom koncerte podporili vyvážené rozdeľovanie vakcín. Akcia trvá 24 hodín a je plná hudobných hviezd. Koná sa od New Yorku či Paríža až po nigérijský Lagos a juhokórejský Soul.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #vojvodkyňa Meghan

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...