Súd rozhodol, že Lollobrigida musí mať opatrovníka. Nahnevaná herečka sa bráni

Taliansky kasačný súd v uplynulý piatok potvrdil, že známa talianska herečka Gina Lollobrigida musí mať opatrovníka.

04.10.2021 00:00
Gina Lollobrigida Foto: ,
Gina Lollobrigida v Ríme v roku 2008.
debata

Ten jej má pomáhať napríklad so správou majetku. Súd tak vyhovel žiadosti syna slávnej umelkyne a potvrdil rozhodnutie nižšej inštancie, informovali talianske médiá. Samotná herečka, ktorá v júli oslávila 94 rokov, s rozhodnutím súdu nesúhlasí.

Súd vylúčil, že by herečka trpela vážnym duševným ochorením. Podľa znalcov je však jej vnímanie reality oslabené, kvôli čomu sa žena môže stať ľahkým terčom podvodníkov. Herečka skrze svojho právnika odkázala, že je rozsudkom roztrpčená a bude sa proti nemu ďalej brániť. Podľa nej je rozhodnutie súdu „veľmi nespravodlivé“ a „poškodzuje jej dôstojnosť“.

Advokát Filippo Maria Meschini uviedol, že Lollobrigida kvôli pandémii covidu-19 nevychádza z domu, kde sa venuje maľbe obrazov.

O ustanovenie opatrovníka už od roku 2017 usiluje herečkin syn Andrea Milko Skofic, pretože sa domnieva, že jeho matka nie je celkom schopná spravovať svoj majetok. Tvrdí, že jej blízki spolupracovníci využívajú duševný stav ženy, aby sa na jej úkor obohatili.

V polovici septembra súd rozhodol o začatí konania s Andreom Piazzola, riaditeľom spoločnosti, ktorá spravovala herečkin majetok, a ďalším mužom. Podľa obvinenia sa mali zmocniť časti šperkov, nábytku a umeleckých diel, ktoré patrili Lollobrigide, aby ich následne predali v aukcii. Predaj sa nakoniec kvôli zásahu justície nepodaril. Samotná Lollobrigida sa svojho asistenta Piazzola zastáva a tvrdí, že jej blízki sa rozhodli ju „nechať nedôstojne zomrieť“.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #syn #spor #Gina Lollobrigida

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...