Princ Charles si želal pre Williama iné meno! Ak by Diana ustúpila, volal by sa...

Princezná Diana si veľmi želala syna Williama. Jej manžel, princ Charles, jej v otázke mena napokon ustúpil.

13.10.2021 12:50
diana Foto:
Princezná Diana s princom Charlesom a so synom Williamom.
debata

Princ William sa mohol volať inak… Jeho otec, princ Charles (72), túžil dať synovi meno Arthur, nie William. Ako tvrdí autor životopisov slávnych a britský historik Robert Lacey (77) v rozhovore pre magazín People, v tomto súboji zvíťazila nad Charlesom Diana. Ona si veľmi želala Williama.

Britain Princess Diana's Sons Čítajte viac Obrazom: Princezná Diana ako mama! William a Harry teda vedeli strúhať grimasy

Diana, princezná z Walesu, navrhla meno William, inšpirovala sa Viliamom Dobyvateľom (William the Conqueror), ktorý zvíťazil v slávnej bitke pri Hastingse v roku 1066, ako uvádza životopisec Lacey.

Britain LFF Spencer Premiere Čítajte viac Zbožňovaná Diana, William aj Harry na premiére! Stewart a jej filmoví synovia vrátili čas

Meno Arthur sa však takisto dostalo k slovu, pretože je jedným z Williamových stredných mien. Jeho ďalšie stredné mená sú Philip – na počesť jeho starého otca, princa Philipa – a Louis (o ktorom sa traduje, že inšpiráciou bol lord Louis Mountbatten), ako uviedol Lacey, ktorý sa okrem iného podpísal pod životopisy kráľovnej Alžbety II., Henryho Forda, kňažnej Grace a mnohých ďalších. Na konte má aj knihu William a Harry – boj bratov (2020). Spolupracuje takisto na populárnej sérii Koruna (The Crown).

Herečka Kristen Stewart na premiére filmu...
Herečka Kristen Stewart na premiére filmu...
+3Herečka Kristen Stewart ako filmová mama so...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princezná Diana

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...