McCartney: Za rozpad Beatles mohol John Lennon, len sme o tom museli mlčať

Britský hudobník Paul McCartney označil za vinníka rozpadu legendárnej kapely The Beatles svojho niekdajšieho kolegu Johna Lennona.

12.10.2021 00:00
Britain The Beatles Foto:
Zľava: Kapela The Beatles - Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr a John Lennon na archívnej snímke.
debata (8)

Pri natáčaní rozhovoru pre pripravovanú reláciu stanice BBC Radio 4 týmto oznámením uviedol na pravú mieru špekulácie, že za rozpad kapely mohol on sám. Podľa McCartneyho Lennon jedného dňa prišiel a vyhlásil, že v kapele končí. O obsahu relácie This Cultural Life, ktorý sa bude vysielať 23. októbra, píše denník The Guardian.

Paul´McCartney Čítajte viac Neuveríte, čo slávny McCartney ukradol v čase mladosti! List, v ktorom sa ospravedlňuje, ide do dražby

„Ja som ten rozpad (kapely) nevyvolal. Bol to náš Johnny,“ vyhlásil McCartney. The Beatles podľa neho v tom čase robili veľmi dobrú hudbu a jemu bolo mu ľúto, že sa rozišli. „Bola to moja kapela, moja práca, môj život. Chcel som v tom pokračovať,“ dodal.

John Lennon podľa McCartneyho v tom čase začínal svoj vzťah s Yoko Ono. Chceli na seba mať čas a Lennon mal tiež tendenciu robiť si veci po svojom. Možno aj preto sa chcel odpútať od kapely, domnieva sa McCartney.

Mnohí fanúšikovia boli dlhé roky presvedčení, že za rozpad skupiny môže Paul, pretože v roku 1970 na otázku novinára odpovedal ako prvý, že The Beatles už neexistujú. V skutočnosti bol ale podľa McCartneyho koniec kapely jasnou a dohodnutou vecou už niekoľko mesiacov, ale vtedajší manažér kapely Allen Klein všetkých štyroch členov požiadal, aby o tom mlčali, než uzavrie niekoľko dôležitých obchodných zmlúv. McCartney dnes hovorí, že bol jednoducho len prvý, kto už nevydržal mlčať.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Paul McCartney

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...