Polícia ukončila vyšetrovanie princa Andrewa, zo sexuálneho napadnutia ho nebude stíhať

Američanka Virginia Giuffreová podala v auguste žalobu na syna britskej panovníčky Alžbety II. s tvrdením, že ju niekoľkokrát pohlavne zneužil predtým, než sa stala plnoletou.

11.10.2021 10:48
Andrew Foto: ,
Princ Andrew na snímke z roku 2019.
debata (1)

Britská polícia ukončila vyšetrovanie princa Andrewa kvôli obvineniu zo sexuálneho napadnutia a nebude ho stíhať, informovala stanica BBC o policajnom vyhlásení. Američanka Virginia Giuffreová podala v auguste žalobu na syna britskej panovníčky Alžbety II. s tvrdením, že ju niekoľkokrát pohlavne zneužil predtým, než sa stala plnoletou. Princ Andrew dlhodobo odmieta, že by mal s Giuffreovou akýkoľvek vzťah.

Giuffreová tvrdí, že ju princ Andrew zneužil v Londýne, v New Yorku a na súkromnom ostrove amerického finančníka Jeffreyho Epsteina, o ktorom taktiež tvrdí, že ju nútil k sexu. Šesťdesiatšesťročný Epstein spáchal samovraždu vo väzení v auguste 2019, krátko potom, čo bol zatknutý kvôli podozreniam zo sexuálnych zločinov.

Epstein Prince Andrew Lawsuit Čítajte viac Ďalší škandál okolo princa Andrewa! Američanka ho žaluje a viní zo sexuálneho násilia

„Polícia preverila informácie, ktoré v júni dostala od médií (…) a nebude podnikať žiadne ďalšie kroky,“ uviedla policajná hovorkyňa a dodala, že britská polícia je v kontakte s bezpečnostnými zbormi ďalších krajín, ktoré sa Epsteinovými kauzami zaoberajú.

Podľa informácií denníka The Sunday Times britská polícia minulý týždeň vypočula Giuffreovovú kvôli jej obvineniam člena britskej kráľovskej rodiny. Princ Andrew na konci roka 2019 v rozhovore s BBC poprel, že by s Giuffreovou mal pomer a tvrdil, že si ani neuvedomuje, že by ju kedy stretol. V médiách sa neskôr objavila fotografia, na ktorej stoja vedľa seba. Šesťdesiatjeden­ročný princ sa však kvôli svojim stykom s Epsteinom stiahol z verejného života.

Právnici princa dostali minulý týždeň povolenie nahliadnuť do tajnej dohody z roku 2009 medzi Epstein a Giuffreovou. Právnici dúfajú, že obsah dokumentu očistí princovo meno, píše Reuters.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #obvinenie #princ Andrew

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...