Schudol 14 kilogramov, prišiel o chuť. Tucci z komédie Diabol nosí Pradu opísal boj s rakovinou

Stanley Tucci (60) pred pár týždňami priznal, že má za sebou úspešnú liečbu nádoru, ktorý mu objavili na jazyku.

13.10.2021 00:00
Stanley Tucci Foto:
Herec Stanley Tucci.
debata

Herec, ktorý sa preslávil vďaka filmovým hitom ako Diabol nosí Pradu či Hry o život aktuálne prehovoril o ťažkej ceste k uzdraveniu.

Pre magazín „Vera“ pred časom opísal, že nádor mu diagnostikovali pred tromi rokmi, ani nie desať rokov po tom, čo jeho prvá manželka Kate Tucci zomrela na rakovinu prsníka ako 47-ročná. Herec vtedy uviedol, že je v remisii a rakovina sa už pravdepodobne nevráti.

V šou „Good Morning America“ Stanley Tucci otvorene hovoril o svojej diagnóze aj o ťažkom období, ktoré musel preskákať. Nádor mu našli na spodnej časti jazyka. Na operáciu však bol priveľký a keďže nádor ešte nerozširoval metastázy po tele, Tucci bol schopný podstúpiť vysokodávkové ožarovanie a chemoterapiu. Prognózy na uzdravenie boli v jeho prípade vysoké a všetko napokon dopadlo dobre, ako herec opísal.

Stanley Tucci Čítajte viac Hviezda komédie Diabol nosí Pradu priznala boj s rakovinou

Cesta k uzdraveniu však bola náročná a herec schudol 14 kilogramov. „Šesť mesiacov som nedokázal jesť tuhú stravu. Schudol som 14 kíl, zničené boli moje chuťové poháriky aj slinné žľazy, rovnako zničené boli aj moje ústa zvnútra,“ opísal herec. Trvalo to dlhé tri roky, než sa opäť cítil „takmer normálne“.

405524723 Čítajte viac Syn Arnolda Schwarzeneggera zabojoval s morbídnou obezitou! Zmena bije do očí

Otec piatich detí označuje najmä stratu chuti za zničujúcu. Stanley Tucci je totiž veľký gurmán, pravidelne zverejňoval videá o varení, na konte má aj knihu o varení a jedle.

Počas choroby prešiel vyčerpávajúcou terapiou, ale napriek vedľajším účinkom mu to zachránilo život. "Je to malá cena za to, že žijete a môžete si užívať blízkosť svojej rodiny,“ hovorí Stanley Tucci, ktorý sa v roku 2011 opäť oženil, so súčasnou manželkou vychováva 6-ročné dvojičky. Z manželstva s prvou ženou má herec tri dospelé deti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nádor #Stanley Tucci

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...