Vypovedal asistent režiséra, ktorý Baldwinovi podal zbraň s ostrými nábojmi

Americký herec Alec Baldwin, ktorý vo štvrtok nešťastnou náhodou smrteľne zranil kameramanku Halynu Hutchinsovú a postrelil režiséra Joela Souzu pri natáčaní filmu, dostal nabitú zbraň od asistenta režiséra.

23.10.2021 09:04
Prop Firearm Movie Set Foto: ,
Rozrušený Alec Baldwin na parkovisku pred úradom šerifa okresu Santa Fe po tom, čo ho vypočúvali ohľadom streľby na nakrúcaní filmu "Rust" na predmestí Santa Fe.
debata (1)

Ten mu naznačil, že rekvizitu môže bezpečne použiť. Vyplýva to súdnych záznamov, ktoré zverejnili v piatok.

Prop Firearm Movie Set Čítajte viac Šok a zármutok! Alec Baldwin sa už vyjadril k tragédii

Podľa agentúry AP vyšetrovanie incidentu ukázalo, že asistent nevedel, že zbraň bola nabitá ostrými nábojmi. Vyšetrovatelia zaistili samotnú vražednú zbraň, ako aj ďalšie zbrane a muníciu, ktoré sa pri natáčaní filmu používali. Medzi zadržanými rekvizitami je aj zakrvavený kostým, ktorý mal Baldwin v čase incidentu na sebe. Baldwin v piatok v súvislosti s tragédiou vyjadril svoj zármutok.

zväčšiť Kameramanka Halyna Hutchins na zábere z roku... Foto: SITA/AP, Adam Egypt Mortimer
Obit Halyna Hutchins Kameramanka Halyna Hutchins na zábere z roku 2019 počas nakrúcania snímky "Archenemy" v Los Angeles.

„Neexistujú slová, ktoré by vyjadrili môj šok a smútok v súvislosti s tragickou nehodou, ktorá pripravila o život Halynu Hutchinsovú, manželku, matku a našu hlboko obdivovanú kolegyňu. Plne spolupracujem s vyšetrovateľmi na objasnení toho, ako k tejto tragédii došlo,“ napísal na Twitteri. Dodal, že je v kontakte s jej manželom a ponúka svoju podporu jemu aj jeho rodine.

Wanda Adamík Hrycová, filmová producentka Čítajte viac Producentka Wanda Adamík Hrycová ku tragédii: Na pľaci reálna zbraň nemá čo robiť!

K tragédii došlo v americkom štáte Nové Mexiko pri natáčaní westernu s názvom „Rust“, v ktorom Baldwin stvárňuje hlavnú úlohu. Halyna Hutchinsová a Joel Souza „boli postrelení, keď zo zbrane vystrelil Alec Baldwin,“ uviedol šerif okresu Santa Fe. Hutchinsová bola zasiahnutá do hrude, Souza stál v čase výstrelu za ňou.

zväčšiť Alec Baldwin telefonuje na parkovisku pred... Foto: SITA/AP, Jim Weber
Prop Firearm Movie Set Alec Baldwin telefonuje na parkovisku pred úradom šerifa okresu Santa Fe.

Postrelenú 42-ročnú kameramanku následne previezli vrtuľníkom do nemocnice, kde napokon zraneniam podľahla. Režiséra (48) so zraneniami previezla sanitka do inej nemocnice. Neskôr ho z nej prepustili. V súvislosti s incidentom nebolo zatiaľ vznesené žiadne obvinenie.

Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust" v...
Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust" v...
+4Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust v...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Alec Baldwin

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...