Donald Trump Jr. propaguje tričká s nápisom Baldwin zabíja ľudí. Je to hnus, reaguje internet

Herec Alec Baldwin asi momentálne neprežíva jednoduché chvíle. Po nehode pri nakrúcaní filmu Rust prišla jeho rukou o život kameramanka a zranil aj režiséra filmu, ktorý je už mimo ohrozenia života. Niektorým ľuďom takáto tragická situácia však nebráni správať sa priam ako hyeny.

27.10.2021 06:29
Prop Firearm Movie Set Foto: ,
Alec Baldwin na archívnej snímke.
debata (25)

Ako inak hodnotiť rozhodnutie Donalda Trumpa Jr., syna bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý sa rozhodol predávať tričká odkazujúce na Baldwina a smrteľnú nehodu, ktorá sa udiala pri nakrúcaní. „Zbrane ľudí nezabíjajú, Alec Baldwin zabíja ľudí,“ znie nápis na čiernom tričku, ktorého podoba sa objavila v predaji. Podľa informácií je možné zadovážiť si ho za 27,99 dolára.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Donald Trump Jr. (@donaldjtrumpjr)

Trump Junior išiel pritom ešte ďalej, keď na sociálnej sieti zverejnil fotomontáž, na ktorej 63-ročný Alec Baldwin má na sebe oblečené tričko. Ďalší z jeho zverejnených postov zase ku fotografii herca pridáva komentár „Ten pohľad, keď blázon, čo je proti držbe zbraní, zastrelí viac ľudí ako vaša rozsiahla zbierka zbraní doma,“ píše pod touto fotografiou. Na sociálnej sieti Instagram zverejnil k udalosti niekoľko „meme“. Na jednom z nich si robí žarty aj z Baldwinovej manželky Hilarie Baldwinovej, ktorá má španielske korene. „Ako sa povie po anglicky, že sme v prdeli,“ pýta sa Hilaria pri spoločnom obrázku s manželom, ktorý pochádza z archívu.

Alec Baldwin sa v minulosti prejavoval ako tvrdý odporca voľnej držby zbraní v USA, no azda ešte viac leží v rodine Trumpovcov v žalúdku pre parodovanie amerického prezidenta. Donalda Trumpa totiž viackrát stvárnil v skečoch satirickej šou Saturday Night Live. Počínanie Donalda Trumpa Jr. si však vyslúžilo na internete obrovskú vlnu kritiky a drsné reakcie. Napriek nim sú tričká zatiaľ stále v predaji.

Baldwin minulý týždeň počas skúšky pri natáčaní filmu Rust trénoval tasenie revolveru a namieril ho na kameru, keď zaznel výstrel. Vyplýva to zo súdnych záznamov, ktoré podľa servera BBC News zahŕňajú svedectvá režiséra Joela Souzu a kameramana Reida Russella. Zbraň, ktorá slúžila ako rekvizita, však obsahovala ostrý náboj a Baldwin zastrelil 42-ročnú kameramanku Halynu Hutchinsovú a zranil 48-ročného režiséra Souzu. Kameramanka zomrela po prevoze do nemocnice. Raneného režiséra neskôr zdravotníci z nemocnice prepustili.

Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust" v...
Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust" v...
+4Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust v...

Na otázku, ako Baldwin zachádzal so strelnými zbraňami pri natáčaní, Russell odpovedal, že bol veľmi opatrný. Uviedol prípad, keď sa herec ubezpečil, aby vedľa neho nebol detský herec, keď sa strieľalo. Už v piatok úrady uviedli, že zbraň mu dal pred tragickým momentom asistent režiséra Dave Halls a označil ju ako „studenú zbraň“, čo znamená, že je bezpečná.

Alec Baldwin Čítajte viac VIDEO+FOTO: Objatia plné smútku. Alec Baldwin sa stretol s manželom a synom zosnulej kameramanky

Podľa hollywoodskej odborovej organizácie IATSE bol v zbrani jeden ostrý náboj. Vyšetrovatelia vypočuli svedkov i Baldwina, polícia zatiaľ nikoho nezatkla ani neobvinila. Vyšetrovanie sa zaoberá i ďalšími informáciami, než len dianím osudného dňa, napríklad bezpečnostnými štandardmi, uviedol hvorca šerifa v Santa Fe Juan Ríos. Ešte pred nešťastnou udalosťou totiž opustilo natáčanie niekoľko kameramanov na protest proti pracovným podmienkam, píše Reuters.

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #nehoda #Alec Baldwin #nakrúcanie #Donald Trump jr. #Rust #hyenizmus

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...