Alec Baldwin môže byť trestne stíhaný, naznačila pre médiá prokurátorka

Trestné stíhanie amerického herca Aleca Baldwina, ktorý zastrelil kameramanku a zranil režiséra na natáčaní svojho najnovšieho filmu, nie je v tejto chvíli vylúčené. Uviedla to v stredu prokurátorka, ktorú citovala agentúra AFP.

28.10.2021 06:55
Prop Firearm Movie Set Foto: ,
Alec Baldwin telefonuje na parkovisku pred úradom šerifa okresu Santa Fe.
debata (1)

„Očividne (Baldwin) je osobou, ktorá vystrelila zo zbrane,“ uviedla v stredu prokurátorka Mary Carmack-Altwies. „V tejto chvíli sú na stole všetky možnosti,“ dodala.

K tragédii došlo vo štvrtok minulý týždeň v americkom štáte Nové Mexiko pri natáčaní westernu s názvom Rust, v ktorom Baldwin stvárňuje hlavnú úlohu. Halyna Hutchins a Joel Souza „boli postrelení, keď zo zbrane vystrelil Alec Baldwin“, uviedol šerif okresu Santa Fe. Zbraň slúžila ako rekvizita.

Postrelenú 42-ročnú kameramanku s ukrajinskými koreňmi previezli vrtuľníkom do nemocnice, kde napokon zraneniam podľahla. Režiséra so zraneniami previezla sanitka do inej nemocnice. Neskôr ho z nej prepustili.

Prop Firearm Movie Set Čítajte viac Donald Trump Jr. propaguje tričká s nápisom Baldwin zabíja ľudí. Je to hnus, reaguje internet

Na otázku, ako Baldwin zachádzal so strelnými zbraňami pri natáčaní, odpovedal polícii a novinárom druhý kameraman Reid Russell. Ten uviedol, že herec bol veľmi opatrný. Uviedol prípad, keď sa herec ubezpečil, aby vedľa neho nebol detský herec, keď sa strieľalo. Už v piatok úrady uviedli, že zbraň mu dal pred tragickým momentom asistent režiséra Dave Halls a označil ju ako „studenú zbraň“, čo znamená, že je bezpečná.

Alec Baldwin Čítajte viac VIDEO+FOTO: Objatia plné smútku. Alec Baldwin sa stretol s manželom a synom zosnulej kameramanky

Podľa hollywoodskej odborovej organizácie IATSE bol v zbrani jeden ostrý náboj. Vyšetrovatelia vypočuli svedkov i Baldwina, polícia zatiaľ nikoho nezatkla ani neobvinila. Vyšetrovanie sa zaoberá i ďalšími informáciami, než len dianím osudného dňa, napríklad bezpečnostnými štandardmi, uviedol hvorca šerifa v Santa Fe Juan Ríos. Ešte pred nešťastnou udalosťou totiž opustilo natáčanie niekoľko kameramanov na protest proti pracovným podmienkam, píše Reuters.

Pietne miesto za zosnulú kameramanku  Halynu...
Pietne miesto za zosnulú kameramanku  Halynu...
+4Pietne miesto za zosnulú kameramanku  Halynu...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #stíhanie #úmrtie #Alec Baldwin #nakrúcanie #prokurátor

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....