To je záber! Zuzana Čaputová a vojvodkyňa Kate tvárou v tvár. Počas rozhovoru obe žiarili

Nielen s princom Charlesom, ale aj s vojvodkyňou Kate sa v Glasgowe rozprávala prezidentka Zuzana Čaputová. Stretnutie dvoch dám bolo plné úsmevov.

03.11.2021 08:27
debata (23)

Klimatický summit OSN v Glasgowe, ktorý sa začal v nedeľu, priniesol okrem výziev aj mnoho spontánnych stretnutí. Do Škótska zavítali politici, členovia kráľovských rodín ale aj slávne celebrity. Fotografom sa tak podarilo v meste zachytiť nielen Joea Bidena, Angelu Merkelovú či princa Alberta, ale aj slávneho hollywoodskeho herca Leonarda DiCapria.

Bezpochyby najfotografova­nejším párom podujatia sa stali princ Willliam a jeho manželka Kate – spoločne sa objavili medzi hosťami summitu počas pondelkovej recepcie.

Politikom a zúčastneným hosťom sa prihovorila aj britská kráľovná Alžbeta II., ktorá síce klimatickú konferenciu OSN v Glasgowe (známa pod skratkou COP26) ako hlava britskej monarchie hostila, no pre zdravotné problémy jej lekári neodporučili zúčastniť sa osobne. Práve jej vnuk a jeho manželka úlohu hostiteľov skvelo zvládli, medzi pozvanými sa rovnako družne pohyboval aj princ Charles a vojvodkyňa Camilla.

Klimaticke vysvedcenie Mohlo by Vás zaujímať Oznámkujte ne/činnosť vlády v piatich „klimatických predmetoch“

Zábermi s členmi britskej kráľovskej rodiny sa pochválila aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá do Škótska vycestovala takisto. Na sociálnych sieťach najskôr zdieľala záber so synom kráľovnej Alžbety II., následne pribudla aj fotografia s vojvodkyňou Kate, ktorú slovenská prezidentka označila na sociálnej sieti za inšpiratívnu.

zväčšiť Britský princ Charles a slovenská prezidentka... Foto: TASR/AP, Jane Barlow
čaputová princ charles Britský princ Charles a slovenská prezidentka Zuzana Čaputová pred stretnutím na klimatickom summite COP26 v škótskom Glasgowe v pondelok 1. novembra 2021.

„Vojvodkyni Kate a jej manželovi princovi Williamovi taktiež záleží na záchrane našej planéty – preto prišili do Glasgowa. Stretli sme sa na jednom zo sprievodných podujatí. Okrem aktivít súvisiacich s ochranou životného prostredia nás spája aj téma duševného zdravia, v ktorej sa princ William a vojvodkyňa Kate angažujú. Sledujem ich aktivity a sú pre mňa inšpiráciou.“ Dámy fotograf zachytil počas rozhovoru, ich tváre zdobili úsmevy.

Climate COP26 Summit Čítajte viac Miláčik, čo tak červík na večeru? Vojvodkyňa Kate kŕmila Williama, kráľovná má tvrdý odkaz pre politikov

Slovenská prezidentka vystúpila na klimatickej konferencii OSN v Glasgowe s prejavom v utorok. Varovala, že politici zatiaľ nedokázali prijať účinné opatrenia, ktoré by zvrátili prehlbujúcu sa klimatickú krízu. Podľa prezidentky hrozí Zemi „nezvratná devastácia“.

Vojvodkyňa Kate z Cambridge sa počas...
Vojvodkyňa Kate z Cambridge núka hosťom pohár s...
+6britská kráľovná Alžbeta II. sa prihovára...

Zuzana Čaputová sa v blízkosti vojvodkyne objavila aj v minulosti. V roku 2019 prijala pozvanie na recepciu pri príležitosti 70. výročia založenia NATO, ktorú usporiadala britská kráľovná Alžbeta II. v Buckinghamskom paláci, na ktorej bola prítomná aj manželka princa Williama. Pri tejto príležitosti si Zuzana Čaputová zapózoval aj na spoločnej fotografii s britskou kráľovnou.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #Glasgow #Zuzana Čaputová

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...