Zdegenerovaní divosi? Za tieto slová dostala Brigitte Bardot mastnú pokutu!

Súd v meste Saint-Denis odsúdil vo štvrtok francúzsku herečku Brigitte Bardotovú na zaplatenie pokuty vo výške 20 000 eur za verejnú urážku obyvateľov ostrova Réunion. Informoval o tom denník Le Figaro.

05.11.2021 06:46
Brigitte Bardot Foto: ,
Herečka Brigitte Bardot v roku 2007 počas stretnutia s vtedajším francúzskym prezidentom Nicholasom Sarkozym.
debata (6)

Bardot, ktorá je aktívnou bojovníčkou za práva zvierat, vyvolala v roku 2019 veľké pobúrenie svojím tvrdením, že obyvatelia francúzskeho ostrove Réunion sú „zdegenerovaní divosi“. V otvorenom liste adresovanom miestnemu prefektovi herečka vtedy spomenula aj „barbarské tradície“ ostrovanov voči zvieratám a o Réunione sa zmieňuje ako o „diablovom ostrove“.

Osobitne poukázala na osud tamojších psov a mačiek. Spomína aj sviatky Tamilov sprevádzané rituálnym stínaním hláv kozám a capom a hádzaním ich vnútorností do mora, čo láka žraloky.

Brigitte Bardot Čítajte viac Poľovníci sú teroristi, napísala Brigitte Bardot. Teraz musí platiť pokutu 5000 eur

Vtedajšia ministerka pre zámorské územia Annick Girardin v reakcii na tieto Bardotovej vyjadrenia poslala herečke otvorený list, v ktorom upozornila, že „rasizmus nie je názor, je to trestný čin“.

Aj mnohí ostrovania vo svojich reakciách na sociálnych sieťach Bardotovú kritizovali za jej rasizmus a podnecovanie k rasovej nenávisti. Trestné oznámenie na herečku následne podalo viacero ľudskoprávnych organizácií i politikov.

Sarah Jessica Parker (vľavo) a Cynthia Nixon Čítajte viac Milión sem, milión tam... tučných honorárov sa dočkajú aj hviezdy Sexu v meste

Herečka sa neskôr za svoje slová čiastočne ospravedlnila a „vzala späť tie, ktoré vztiahla na ľudí, čo neubližujú zvieratám“. Spolu s Bardotovou v kauze figuroval aj Bruno Jacquelin, tlačový tajomník 87-ročnej herečky, ktorý bol stíhaný za spoluúčasť na verejných urážkach. Súd v meste Saint-Denis v metropolitnej oblasti Paríža vo štvrtok rozhodol, že Jacquelin musí zaplatiť pokutu 4000 eur.

Prokuratúra pôvodne žiadala, aby Bardotovej vyrubil pokutu vo výške 25 000 eur a od jej hovorcu vymáhal zaplatenie 5000 eur. Bardot sa priatelí s Jeanom-Marie Le Penom, bývalým vodcom krajne pravicového Národného frontu (FN), a blízka si je aj s jeho dcérou Marine, ktorá vedie Národné združenie – nástupnícku stranu po FN. Bardot je známa aj tým, že kvôli rituálnemu zabíjaniu zvierat často útočí na židovskú a moslimskú komunitu vo Francúzsku.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #urážka #reunion #Brigitte Bardot #pokuta za rýchlosť

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....