George Clooney prosí médiá: Nezverejňujte fotky mojich detí, ide tu o ich životy!

Herec George Clooney sa roky angažuje vo verejných záležitostiach. Teraz sa však pustil aj do ochrany vlastnej rodiny. Napísal otvorený list pre bulvárne médiá, menovite pre "britský Daily Mail a ďalšie médiá".

06.11.2021 00:00
Britain LFF The Tender Bar Reception Foto: ,
Manželský pár Amal Clooney a George Clooney spoločne na premiére projektu The Tender Bar na londýnskom filmovom festivale.
debata (1)

Hollywoodska hviezda zaslala svoj otvorený list do tlačových agentúr aj najväčších svetových vydavateľstiev so žiadosťou, aby nezverejňovali zábery jeho detí, ani detí iných celebrít. Ako uviedol, podnietilo ho k tomu nedávne zverejnené fotografie len ročného dieťaťa herečky Billie Lourdovej, ktoré mal ako prvý ukázať svetu práve britský Daily Mail.

„Chceli by sme vás požiadať, aby ste do svojej publikácie neumiestňovali tváre našich detí,“ adresoval žiadosť priamo do Daily Mail. Ďalšie slová však už boli určené aj ďalším bulvárnym médiám. „Som verejná osoba a často akceptujem aj fotografie zasahujúce do môjho súkromia ako súčasť ceny, ktorú platím za vykonávanie mojej práce. Naše deti sa ale k ničomu takému nezaviazali.“

12 odhalení z dokumentu Harry & Meghan Čítajte viac Musia priznať na titulke, že prehrali spor s Meghan! Ešte sa čaká na odškodné...

„Povaha práce mojej manželky spočíva v tom, že čelí teroristickým skupinám a stavia ich pred súd a my robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme udržali našu rodinu v bezpečí,“ pokračoval Clooney v otvorenom liste.

„Nemôžeme ale chrániť naše deti, ak sa v akejkoľvek publikácii objavia ich tváre. Nikdy sme nepredali fotku našich detí, nie sme na sociálnych sieťach a nikdy nezverejňujeme fotky, pretože by sme tým ohrozili ich životy. Nejde o žiadne paranoidný pocit ohrozenia, ale problémy skutočného sveta s dôsledkami v reálnom svete," komentoval tiež 58-ročný Clooney, ktorý list uzavrel so slovami, že dúfa, že médiá si uvedomia svoju zodpovednosť.

Manželský pár Amal Clooney a George Clooney...
Manželský pár Amal Clooney a George Clooney...
+5Manželský pár Amal Clooney a George Clooney...

"Dúfam, že budete súhlasiť s tým, že potreba predávať reklamu nie je väčšia ako potreba zabrániť tomu, aby sa stali terčom nevinné deti.“

Herec George Clooney a jeho manželka Amal Clooney sú od roku 2017 rodičmi dvojičiek Elly a Alexandra, no akékoľvek fotografie detí doposiaľ boli zverejnené bez ukázania ich tváre. Väčšina svetových médií sa v roku 2014 zaviazala k tzv. „No kids policy“ v rámci ktorej nezverejňujú zábery detí celebrít a známych osobností, respektíve ich na spoločných fotografiách prekrývajú alebo rozmazávajú. Výnimkou sú len autorizované zábery alebo spoločenské udalosti, ako napríklad premiéry, kde hviezdy privedú svoje ratolesti oficiálne a očakávajú, že ich budú fotografovať.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #deti #ochrana #list #George Clooney #Daily Mail #Amal Clooney

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....