Pri leteckej nehode zomrela jedna z najpopulárnejších brazílskych speváčok. Mala 26 rokov

Pri leteckej havárii prišla o život speváčka Marília Mendonçaová.

06.11.2021 08:07
APTOPIX Brazil Mendonca Obit Foto: ,
Speváčka Marilia Mendonça.
debata

S odvolaním sa na brazílske úrady o tom informoval spravodajský server BBC. Spolu so speváčkou pri nešťastí v Minas Gerais na juhovýchode krajiny zomreli ďalší štyria ľudia – jej strýko, jej producent a dvaja členovia posádky. Príčina havárie sa vyšetruje.

zväčšiť Nešťastie sa stalo na v Minas Gerais na... Foto: SITA/AP
Brazil Mendonca Obit Nešťastie sa stalo na v Minas Gerais na juhovýchode Brazílie.

Mendonçaová, ktorá v roku 2019 získala latinskoamerickú Grammy, sa preslávila tematickým zameraním na nevydarené vzťahy žien. Patrila k popredným osobnostiam brazílskeho hudobného štýlu sertanejo, pôvodne vidieckej hudby, ktorej moderné adaptácie sa preslávili po prelome tisícročia.

Kariéru Mendonçaová odštartovala ako násťročná a celonárodnou hviezdou sa stala v roku 2016 vďaka hitu o nevere. V Brazílii bola známa ako „kráľovná utrpenia“.

Vlani, keď sa kvôli pandémii covidu-19 rušili koncerty, vystupovala online. Jedno z týchto vystúpení sa stalo najsledovanejším živým prenosom na svete. Na platforme YouTube ho sledovalo 3,3 milióna divákov. V roku 2020 bola Mendonçaová najpočúvanejším brazílskym umelcom na Spotify.

Speváčka mala v piatok večer vystúpiť na koncerte v meste Caratinga, vzdialenom 12 kilometrov od miesta nešťastia. Niekoľko hodín pred nehodou zverejnila foto na sociálnych sieťach, na ktorom sa pripravovala na cestu.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Marília Mendonçaová

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....