Do jeho tváre sa zamiloval celý svet! Alain Delon oslávil 86 rokov s oboma synmi a šampanským v ruke

V obklopení oboch synov oslávil francúzsky idol, Alain Delon, narodeniny.

09.11.2021 12:00
delon Foto:
Alain Delon v roku 1970 vo filme "Borsalino".
debata (4)

Čierny tulipán (1963), Borsalino (1970), Dvaja muži v meste (1973), Zorro (1975) či Smrť darebáka (1977) patria ku klenotom svetovej kinematografie. Alain Delon – idol a symbol krásy, vo svojich filmových úlohách pobláznil hlavu mnohým ženám. 8. novembra oslávil 86 rokov.

Herec si v deň svojich narodenín pripil šampanským so svojimi synmi – Anthonym a Alainom-Fabienom, o záber sa podelil práve mladší z nich, Alain-Fabien, na svojom Instagrame, k fotografii pridal stručné: „Všetko najlepšie, otec“. Hoci slávny idol v lete 2019 prekonal kardiovaskulárnu príhodu s ľahkým krvácaním do mozgu, z ktorej sa zotavoval vo Švajčiarsku, zdá sa, že zdravotne je v kondícii, primerane veku. Dobrú náladu, ktorá z fotografie srší, komentovali aj fanúšikovia herca, ktorí mu poslali mnoho blahoželaní.

Naposledy sa Alain Delon ukázal na verejnosti v septembri, kedy sa v Paríži spolu s ďalšími francúzskymi kolegami zúčastnil pohrebu herca Jeana-Paula Belmonda. Delon sa bezprostredne po úmrtí kolegu pre CNews vyjadril, že smrťou priateľa je „zničený“ a „rozrušený“. "Teraz sa pokúsim vydržať, aby som o päť hodín neurobil to isté … Ale vedzte, že by to nebolo zlé, keby sme odišli spoločne,“ povedal.

V poslednom období sa však jeho meno spájalo aj s niekoľkými kontroverznými vyjadreniami. V roku 2019 ho organizácia Women and Hollywood, ktorá bojuje za rovnoprávnosť žien vo filmovom priemysle, označila za rasistu, homofóba a mizogýna (nepriateľa žien).

France Obit Belmondo Čítajte viac Delona podopieral syn, na pohreb Belmonda prišli aj Pierre Richard či Marion Cotillard

V roku 2019 herec povedal, že čo sa týka jeho profesionálnej dráhy, nie je čo spochybňovať a v Cannes si prevzal Zlatú palmu za celoživotné dielo. Na margo súčasnej doby sa však vyjadril kriticky v roku 2018, v rozhovore pre týždenník Paris-Match povedal: "Život už mi veľa neprináša. Už som všetko spoznal a videl. Predovšetkým ale nenávidím túto dobu, je mi z nej na zvracanie. Viem, že tento svet opustím bez ľútosti,“ konštatoval.

Alain Delon bol dvakrát ženatý. V roku 1964 si vzal herečku Nathalie Barthelémy a má s ňou syna Anthonyho. Po ich rozvode nasledoval dlhoročný vzťah s Mireille Darc a do chomúta opäť vstúpil s holandskou modelkou Rosaline van Breemen, s ktorou má dve deti – dcéru Anouchku a syna Alaina-Fabiena.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Alain Delon

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...