VIDEO: Neplačte, oslavujte život! Ivana Gottová priviezla film Karel na Slovensko

Mesiac po českej premiére dokumentu režisérky Olgy Malířovej Špátovej, Karel, sa film dostal aj na Slovensko.

10.11.2021 14:55
Ivana Gottová Foto:
Ivana Gottová na premiére filmu Karel v Bratislave.
debata (1)

Bratislava má za sebou slávnostné uvedenie filmu, ktoré sa za účasti mnohých hostí konalo v jednom z kín. Podobne, ako na premiére v Prahe, bola aj v Bratislave najočakávanejším hosťom večera Ivana Gottová. Dokument o jej zosnulom manželovi sama uviedla. „Dobrý večer, Slovensko, veľmi ďakujeme za krásne prijatie a za to, že ste si prišli zaspomínať na môjho manžela. Karel mal Slovensko veľmi rád, mal k nemu vrelý vzťah a jazdil sem rád nielen pracovne. Prial by si, aby ste neplakali, aby bol dnešný večer oslavou života. Verím, že je tu dnes s nami,“ povedala dojatá Gottová na pódiu.

Video

O vzťahu speváka k Slovensku porozprávala aj filmárka Olga Malířová Špátová, ktorá na premiére takisto nechýbala. „Pre život Karla Gotta malo Slovensko zásadný význam. Na Bratislavskej lýre zaspieval v 60-tych rokoch pieseň Pošli to dál, ktorá ho dostala až do Nemecka. V tom čase bol totiž na Lýre prítomný ‚hľadač talentov‘, ktorý mu ponúkol angažmán v Nemecku,“ opísala Malířová Špátová. Do jej filmu sa takisto dostal aj Gottov koncert v Ružomberku, ktorý patril medzi jeho niekoľko posledných. „Karel si veľmi prial, aby sme nakrúcali v Ružomberku, dokonca si na pódiu zaspieval s dcérou duet Zvonky štěstí.“ (video)

Video
Režisérka Olga Malířová Špátová o spolupráci s Karlom Gottom

Utorkový večer si nenechali ujsť ani mnohé osobnosti, ktoré boli na novinku zvedavé. Speváčka Beáta Dubasová si na zosnulého speváka zaspomínala pre TV Pravda ako na večného džentlmena, s ktorým sa prvý raz stretla ešte v roku 1988. „Vtedy som ako mladá speváčka dostala ponuku účinkovať v programe Na výsluní, ktorý on moderoval, dokonca existuje z môjho vystúpenia aj video. Spomínam si, že som z toho všetkého, aj z Karla Gotta, bola nesmierne vystresovaná, pretože on bol obrovský pojem… Ale zachoval sa fantasticky, skvelo. Bojím sa, že už odišli takíto veľkí džentlmeni, akým bol on celý život,“ opísala Dubasová.

Na Silvester v deväťdesiatych rokoch, ktorý prežil s Karlom Gottom v Los Angeles, si zaspomínal herec Maroš Kramár pre TV Pravda (video hore). Ale v pamäti má aj ich posledné stretnutie na odovzdávaní českých cien TýTý v Prahe. „Ja som mu vtedy blahoželal k oceneniu a on mi tak skromne, s úsmevom na tvári povedal: ‚Myslíte si, Maroš, že si to v tomto veku ešte zaslúžim?‘.“

Karel Gott  - film KAREL - foto2  foto Karel Gott Agency   1 Čítajte viac Toto v kine neuvidíte. Pozrite si nezverejnené zábery Karla Gotta

Na premiéru sa prišla pozrieť aj herečka Kamila Magálová, ktorá sa s Gottom stretla pred kamerami rozprávky Keď draka bolí hlava (2018), utorkový večer v kine si vychutnal aj Jozef Golonka s manželkou, spevák Robo Opatovský, ministerka kultúry Natália Milanová, herečka Milena Minichová či spisovateľka Andrea Coddington.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Karel Gott #Ivana Gottová #film Karel #Olga Malířová Špátová

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...