Člen štábu držal v náručí umierajúcu kameramanku, teraz žaluje Baldwina a žiada odškodné

Člen štábu z natáčania filmu Rust v stredu podal žalobu na herca Aleca Baldwina, ktorý minulý mesiac nechtiac zastrelil kameramanku Halynu Hutchinsovú.

11.11.2021 10:00
Prop Firearm Shooting Foto: ,
Serge Svetnoy (vpravo) a jeho právny zástupca Gary Dordick na stretnutí s médiami. Svetnoy žaluje Baldwina a ďalších členov štábu filmu Rust a žiada odškodné.
debata (8)

Baldwin a ďalší filmári sa podľa neho dopustili zabitia z nedbanlivosti, informovala agentúra Reuters.

Baldwin 21. októbra pri nakrúcaní westernu Rust v Novom Mexiku vystrelil zo zbrane, v ktorej bol ostrý náboj. Predtým mu však bolo oznámené, že zbraň nie je nebezpečná. Štyridsaťdvaročná kameramanka Hutchinsová prišla o život a 48-ročný režisér Joel Souza utrpel zranenie ramena.

Serge Svetnoy obvinil producentov a ďalších členov štábu, že nedodržiavali bezpečnostné štandardy. Úrady v meste Santa Fe vec naďalej vyšetrujú a doteraz v tejto veci nikoho neobvinili.

Alec Baldwin Čítajte viac VIDEO+FOTO: Objatia plné smútku. Alec Baldwin sa stretol s manželom a synom zosnulej kameramanky

„Zjednodušene povedané, nebol žiadny dôvod, aby sa v tom revolveri Colt kalibru 45 nachádzala ostrá guľka, respektíve, aby sa nachádzala kdekoľvek v mieste nakrúcania filmu Rust. Prítomnosť guľky v revolveri predstavovala smrteľnú hrozbu pre všetkých v jeho blízkosti,“ stojí v žalobe.

Svetnoy bol jedným z mála ľudí zo štábu, ktorí boli priamo pri tom, keď sa smrteľná nehoda odohrala. V žalobe uviedol, že Hutchinsovú držal v náručí, keď krvácala z rany v hrudníku, čo ho podľa jeho slov bude „navždy prenasledovať“. Požaduje preto bližšie neurčenú čiastku ako odškodnenie.

Pietne miesto za zosnulú kameramanku  Halynu...
Pietne miesto za zosnulú kameramanku  Halynu...
+4Pietne miesto za zosnulú kameramanku  Halynu...

Žaloba mieri okrem iného na zbrojárku Hannah Gutierrezovú, ktorá mala na starosti zbrane, a asistenta režiséra Davea Hallsa, ktorý vyšetrovateľom povedal, že to bol on, kto Baldwinovi zbraň počas nácviku odovzdal.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Alec Baldwin #žaloba #odškodné #zbraň #zastrelenie #Rust

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...