Strach o zdravie kráľovnej? Alžbeta II. na poslednú chvíľu zrušila účasť na pietnej spomienke

Britská kráľovná Alžbeta II. zo zdravotných dôvodov zrušila plánovaný program a v nedeľu sa nezúčastnila na tradičnom obrade na počesť vojakov padlých vo svetových vojnách.

14.11.2021 13:40
Britain Queen Foto: ,
Britská kráľovná Alžbeta II. na archívnom zábere z roku 2019 počas bohoslužby Remembrance Sunday Service v Londýne.
debata (7)

Na verejnosti sa pritom mala ukázať prvýkrát po troch týždňoch, ktoré na odporúčanie lekárov strávila oddychom. Dôvodom jej neúčasti je „presilený chrbát“, informovala tlačová agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie Buckinghamského paláca.

Deväťdesiatpäťročná Alžbeta (95) mala z balkóna sledovať obrad a omšu za vojnových veteránov. Ešte v sobotu večer sa na spomienkovom koncerte, ktorý sa konal v londýnskej Royal Albert Hall, nehovorilo o tom, že by nedeľňajší program panovníčka zrušila. Nakoniec sa tak ale stalo.

Vojvodkyňa Kate počas spomienkovej bohoslužby...
Členovia britskej kráľovskej rodiny rozdelení...
+3Princ Charles zastúpil počas spomienkovej...

„Kráľovná má presilený chrbát, a preto sa dnes ráno s veľkou ľútosťou rozhodla, že sa nezúčastní na dnešnej spomienkovej omši pri Kenotafe (pomníku padlým v centre Londýna),“ napísal palác v nedeľňajšom vyhlásení. „Jej Veličenstvo je sklamané, že bude na omši chýbať,“ dodal palác vo vyhlásení.

Veniec položil k pomníku v jej mene jej syn princ Charles, tak ako v predchádzajúcich rokoch. Na obrade, samozrejme, nechýbali ďalší zástupcovia kráľovskej rodiny, medzi nimi aj princ William či princ Edward, ale tiež manželky princov, teda vojvodkyňa Camilla, vojvodkyňa Kate a komtesa Sophie z Wessexu.

Britain Royals Remembrance Čítajte viac Vojvodkyňa Kate v čiernom na spomienkovom koncerte: Kráľovná neprišla, šetrí sily

Obrad na počesť padlých vojakov je blízky srdcu kráľovnej a jej neprítomnosť vyvolá silné obavy o jej zdravie. Pred troma týždňami musela stráviť noc v nemocnici, kde absolvovala nešpecifikova­né testy.

Alžbeta potom zrušila aj svoju plánovanú účasť na klimatickom summite OSN (COP26) v škótskom Glasgowe, keďže lekári jej odporučili odpočinok. Namiesto nej sa na klimatickom summite zúčastnil Charles a jej vnuk princ William, ktorí pred delegátmi predniesli sériu prejavov. Panovníčka zrušila aj dvojdňovú cestu do Severného Írska.

Princ William a jeho manželka Kate, vojvodkyňa...
Zľava: Princ William, vojvodkyňa Kate z...
+2Princ Edward (vľavo) a jeho manželka, Sophie z...

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #deti #vojvodkyňa Kate #chrbát #bolesť #rodina #neúčasť #princ charles #spomienka #zrušenie #kráľovná Alžbeta II. #obava

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...