Čo by v dnešný sviatočný deň zaspieval Meky? To, čo spieval v roku 1989

Je to už pár dní, čo Slovensko aj Čechy zasiahla nečakaná a veľmi smutná správa - 10. novembra zomrel spevák Meky Žbirka.

17.11.2021 14:10
Žbirka koncert Tatry 2014 Foto: ,
Miro Žbirka počas koncertu, 2014.
debata (1)

Správu ešte stále ťažko nesú tisíce jeho fanúšikov. Na obľúbeného speváka spomínajú nielen na sociálnych sieťach, ale aj na spomienkových miestach, ktoré súvisia práve s jeho životom.

Jedno také vzniklo aj na Račianskom mýte v Bratislave, kde mal Žbirka vysedávať ako tínedžer a hrávať svojim kamarátom na gitare (video nižšie). Zábery na miesta, na ktorých horeli sviečky, sa objavili aj na Instagrame Mekyho Žbirku, ktorý po jeho úmrtí spravuje jeho manželka Katka. „Krásne, aj keď smutné, sú vaše spomienky na Mekyho v Bratislave aj v Prahe,“ napísala k záberom.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Miro Zbirka (@mirozbirka)

V stredu, 17. novembra, sa s fanúšikmi podelila o video, na ktorom spieva Meky skladbu V slepých uličkách, pri ktorom je napísané: „Čo by vám v dnešný sviatočný deň Meky zaspieval? To čo spieval v roku 1989. Love & Peace.“

Video

Na zverejnené video okamžite reagovali fanúšikovia, ktorí ďakovali manželke Mekyho Žbirku za takúto spomienku a zároveň opisovali, ako veľmi im spevák, jeho tvorba a takisto jeho typický humor chýba.

žbirka Čítajte viac Meky! Nemôžem tomu uveriť... Muzikanti reagujú slovami plnými smútku na úmrtie Žbirku

Posledná rozlúčka s československou hudobnou legendou Mirom Žbirkom bude vo Veľkej obradnej sieni Krematória Strašnice v Prahe v piatok 19. novembra o 14 h.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Žbirka

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...