Mail on Sunday prehral spor s Meghan Markleovou: Zmeníme bulvárny priemysel, odkázala

Britský bulvárny denník Mail on Sunday prehral súd s Meghan Markleovou, manželkou britského princa Harryho.

02.12.2021 15:40
APTOPIX Salute to Freedom Gala Foto: ,
Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle prichádzajú na slávnostný galavečer Salute to Freedom Gala. Markle mala na sebe oblečený model šiat Carolina Herrera.
debata

Denník zverejnením súkromného listu Markleovej adresovaného jej otcovi, s ktorým nemá vojvodkyňa dobré vzťahy, porušil jej súkromie. Odvolací súd tak potvrdil februárový verdikt súdu nižšej inštancie. O rozhodnutí informovali svetové agentúry.

„Odvolanie je zamietnuté,“ uviedol sudca podľa agentúry AFP. „Odvolací súd potvrdzuje (predchádzajúce) rozhodnutie sudcu, že vojvodkyňa mala primerané očakávania na rešpektovanie svojho súkromia,“ dodal.

Londýnsky súd už skôr nariadil vydavateľovi denníka Mail on Sunday, spoločnosti Associated Newspapers, aby zaplatil 450 000 libier za trovy konania. Právni zástupcovia firmy vo štvrtok uviedli, že ich rozsudok odvolacie inštancie sklamal a že zvážia odvolanie na najvyšší súd.

Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle...
Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle...
+4Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle...

„Nie je to víťazstvo len pre mňa, ale pre všetkých, ktorí niekedy cítili obavy postaviť sa za to, čo je správne,“ uviedla vojvodkyňa vo vyhlásení po zverejnení verdiktu. „Najzásadnejšie je, že teraz budeme mať kolektívne viac odvahy zmeniť bulvárny priemysel, ktorý pestuje v ľuďoch krutosť a zarába na klamstvách a bolesti, ktoré sám spôsobuje,“ stojí v jej písomnej reakcii.

12 odhalení z dokumentu Harry & Meghan Čítajte viac Meghan žiada 1,5 milióna libier za súdne trovy! Aj ospravedlnenie na titulke

Štyridsaťročná vojvodkyňa zo Sussexu zažalovala spoločnosť Associated Newspapers po tom, čo Mail on Sunday vo februári 2019 zverejnil v piatich článkoch jej ručne písaný list z augusta 2018, ktorý adresovala svojmu otcovi Thomasovi Markleovi. List vojvodkyne napísala po svadbe s britským princom v roku 2018. Bulváru list odovzdal sám Markle. Vydavateľ sa na súde obhajoval tým, že Markleová list zámerne formulovala s vedomím, že list nakoniec môže uniknúť do médií.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #prehra #list #Daily Mail #Meghan Markle #Thomas Markle

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...