Baldwin necíti zodpovednosť za smrť kameramanky: Niekto je, ale viem, že to nie som ja

Americký herec Alec Baldwin v rozhovore so stanicou ABC vyhlásil, že sa necíti byť zodpovedný za úmrtie kameramanky Halyny Hutchinsovej, ktorú omylom zastrelil v októbri pri nakrúcaní filmu Rust.

05.12.2021 07:52 , aktualizované: 08:47
People Alec Baldwin Foto: ,
Alec Baldwin počas rozhovoru pre reláciu "Good Morning America" v televízii ABC.G
debata (14)

Domnieva sa tiež, že za jej smrť nebude trestne stíhaný. Hlavnou otázkou podľa neho zostáva, kto dal ostrý náboj do pištole používanej pri natáčaní.

„Mám pocit, že niekto je zodpovedný za to, čo sa stalo, ale viem, že to nie som ja. Zabil by som sa, ak by som sa domnieval, že za to som zodpovedný, a to nehovorím ľahkomyseľne,“ povedal herec v rozhovore s moderátorom Georgom Stephanopoulosom.

Prvé úryvky z neho televízia ABC zverejnila už v stredu, Baldwin v nich vyhlásil, že nestlačil spúšť zbrane, z ktorej následne vyšla smrtiaca rana. „Zostáva vyriešiť len jednu otázku, a to odkiaľ sa vzala tá ostrá nábojnica,“ povedal ďalej herec, ktorý hral vo filme hlavnú rolu a zároveň ho tiež produkoval.

VIDEO: Alec Baldwin v rozhovore pre televíziu ABC

Video

Zdroj: Profimedia

Baldwin tvrdí, že mu Hutchinsová sama povedala, nech zbraň mieri smerom na jej rameno kvôli jednému záberu. Stephanopoulos hercovi povedal, že podľa názoru mnohých ľudí by človek pri natáčaní nemal nikdy mieriť na nikoho zbraňou. „Ibaže by ten niekto bol kameramankou, ktorá mi hovorí, kam mám mieriť zbraňou kvôli uhlu jej záberu,“ povedal Baldwin.

Herec sa vraj niekoľko hodín po incidente domnieval, že Hutchinsová utrpela infarkt po vypálení slepej nábojnice. O tom, že ju zastrelil, sa dozvedel až vo chvíli, keď ho vypočúvala polícia. „Predstava, že niekto dal do zbrane ostrý náboj, pre mňa bola mimo reality,“ povedal.

Ako sme už informovali, Baldwin pri rozhovore niekoľkokrát začal plkať a o Hutchinsovej povedal, že to bol „niekto, koho mali všetci veľmi radi, a obdivovali ju všetci, ktorí s ňou pracovali“. Poznamenal, že rozhovor poskytuje, aby vyvrátil niektoré pochybné predstavy, ktoré o incidente kolujú na verejnosti.

People Alec Baldwin Čítajte viac Baldwina pred kamerou zaliali slzy! Nestlačil som spúšť, opísal tragickú udalosť

„Chcem sa uistiť, že to nevyznie tak, že ja som tu tou obeťou, pretože obete sú tu dve,“ povedal herec s odkazom na Hutchinsovú a režiséra Joela Souzu, ktorý bol postrelený do ramena. Okolnosti incidentu stále vyšetrujú úrady štátu Nové Mexiko, prokuratúra však zatiaľ nikoho nestíha. „Ľudia, ktorí o tom niečo vedia, mi povedali, že je veľmi nepravdepodobné, že by som bol obvinený z čohokoľvek trestného,“ povedal Baldwin a poznamenal, že aktívne spolupracuje s políciou a nemá čo skrývať.

Dvaja členovia štábu už podali civilnú žalobu na Baldwina a ďalších členov produkcie, ktorých obviňujú z nedbanlivosti a zavedenia laxných bezpečnostných opatrení na mieste natáčania. Herec však v rozhovore poznamenal, že „vôbec nepozoroval akékoľvek problémy s bezpečnosťou“ v čase, ktorý tam strávil. Vyšetrovatelia však už skôr uviedli, že pri natáčaní panovala „určitá ledabolosť“ pri nakladaní so zbraňami.

Pietne miesto za zosnulú kameramanku  Halynu...
Pietne miesto za zosnulú kameramanku  Halynu...
+4Pietne miesto za zosnulú kameramanku  Halynu...

Veľká pozornosť sa v kauze sústredí na Hannu Gutierezzovú-Reedovú, ktorá ako zbrojárka natáčania mala na starosti zbrane a ich bezpečnosť. Jej právnik ale povedal, že ona ostrý náboj do zbrane nedala a že podľa ich názoru išlo o sabotáž. Vyhlásil tiež, že niekto manipuloval s miestom činu pred príchodom polície a že cieľom tohto rokovania je dostať Gutierrezovú-Reedovú neprávom za mreže.

Baldwin povedal, že je po incidente emocionálne zničený a zle spí. Na otázku, či by nešťastie mohlo byť koncom jeho hereckej kariéry povedal: „Mohlo by byť.“ Podotkol, že mal zazmluvnené natáčanie ďalšieho filmu. „Ale povedal som si: Chce sa mi po tomto nejako veľmi pracovať?“

14 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Alec Baldwin #rozhovor #vina #zbraň #ABC #zastrelenie #Rust

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...