Lukáš Adamec: Pre mňa sa žena stáva bohyňou, ak vie dať mužovi lásku aj pokoj

Po takmer piatich rokoch prichádza slovenský spevák Lukáš Adamec so svojím druhým sólovým štúdiovým albumom … na lepšie časy …

13.12.2021 00:00
Lukáš Adamec. Foto:
Spevák Lukáš Adamec.
debata

Na albume sa nachádza 13 skladieb, vrátane hitov Tancuj mi, Najviac a Život je boj. Vydanie albumu sprevádza aj novinka – singel Zmiluj sa, ktorý je ódou na ženu.

"Medzi mojím prvým a týmto albumom je skoro päť rokov. Medzičasom som vydal single, ktoré som chcel, aby niekam patrili a teda ich dávam na tento album, aby to neboli siroty,“ povedal Lukáš Adamec. Na albume sú pesničky rôznych štýlov, ktoré nahrávali v rôznych štúdiách napr. Klaksón v Lipanoch, Musicology a Parentals v Košiciach. V ďalších štúdiách sa skladby mixovali a masterovali. „Aj tento album som robil s Tomim Okresom. Teším sa, pretože naše spoločné piesne sa ľuďom páčia,“ doplnil L. Adamec.

Názov albumu vychádza z textu skladby Najviac: „Najviac zo všetkého chcel by som asi, aby sa blýskalo na lepšie časy.“ Zostavou skladieb, textami a celkovým naladením je album určený pre každú náladu – či už na udržanie tej pozitívnej alebo na nabudenie z pochmúrnych myšlienok. Lukáš Adamec na ňom opäť dokazuje, že sa cíti dobre vo viacerých hudobných žánroch a naladeniach, pričom základným kameňom skladby je vždy chytľavá energia samotného speváka.

Riša Lintnera, Luky Adamec Čítajte viac Zúriť pred telkou počas hokeja? Ako to má s fandením spevák Lukáš Adamec?

Oficiálnym singlom, ktorý sprevádza uvedenie albumu do života je novinka Zmiluj sa. "Žena je bohyňou, ak má tie pomyselné kľúče od muža, ak vie, ako s ním pracovať. Pre mňa sa žena stáva bohyňou, ak vie dať mužovi lásku aj pokoj…“ povedal spevák a dodal: „Hudbu k Zmiluj sa napísal Tomi Okres, text Vlado Krausz. Hoci to nie je môj text, samozrejme, v mojej predstave je tam moja priateľka. Je to pohľad muža, ktorý je fakt unesený z nejakej dámy a potrebuje jej to dať poriadne najavo, tak prosí o zmilovanie. Myslím si, že lásku v tejto podobe, že muž si ide za svojím a vie, že bez tej ženy neprežije, že je pre neho bohyňou, takýto spôsob vyjadrenia lásky som ešte cez pieseň nepodal.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Adamec

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...