Kráľovnej Alžbete robí vianočnú spoločnosť pár, ktorý rodinu kedysi rozdeľoval

Britská kráľovná Alžbeta II. strávi Prvý sviatok vianočný 25. decembra so svojím najstarším synom Charlesom, princom z Walesu, a jeho manželkou Camillou. Informovala o tom spravodajská stanica Sky News s odvolaním sa na hovorcu Charlesovho paláca Clarence House.

25.12.2021 07:18
Britain Queen Christmas Foto: ,
Kráľovná Alžbeta II. na zábere z 23.12. 2021 počas nahrávania jej vianočného príhovoru.
debata (5)

Následník britského trónu a vojvodkyňa z Cornwallu minulé Vianoce strávili vo svojom vidieckom sídle v Highgrove House v anglickom grófstve Gloucestershire. Hoci dvojica je zosobášená od roku 2005, v súvislosti s Camillou a jej vzťahom s kráľovskou rodinou (a špeciálne jej hlavou – teda kráľovnou AlžbetouII.) sa popísalo toho v minulosti viac než dosť.

Vojvodkyňa, kedysi Camilla Parker-Bowlesová, bola totiž dlhé roky priateľkou a následne aj milenkou princa Charlesa, pričom ich vzťah zasahoval aj do manželstva princa Charlesa s jeho prvou manželkou, dnes už zosnulou princeznou Dianou. Aj mnohé kroniky, beletristické knihy inšpirované životom kráľovskej rodiny či filmy alebo seriály nevykresľujú Camillu vždy v najlepšom svetle – respektíve jej často prisudzovali status „rozvracačky rodiny“.

2021 Global Citizen Live - New York Čítajte viac Nádherná! Vianočná pohľadnica Harryho a Meghan ukázala svetu dcérku Lilibet, ryšavý Archie je celý otec

Po rozvode Charlesa s Dianou a následnej smrti princeznej z Walesu sa však ich spoločný vzťah ešte posilnil a napokon ich láske, ktorá zjavne trvá desaťročia, požehnala aj samotná kráľovná.

Kráľovná Alžbeta II. trávi tohtoročné Vianoce na Windsorskom hrade pri Londýne, a nie vo svojom sídle Sandringham na východe Anglicka, kam mala vo zvyku pred vianočnými sviatkami odcestovať.

Britain Royals Čítajte viac So žiarivým úsmevom, perfektným účesom a vo vianočnom svetri: Tak zdobí stromček vojvodkyňa Kate!

Kráľovná podľa zdroja z prostredia Buckinghamského paláca toto rozhodnutie prijala po dôkladnom zvážení a z preventívnych dôvodov v čase, keď sa v Británii rýchlo šíri nový variant koronavírusu omikron.

Podľa správ sa kráľovná počas vianočných sviatkov nestretne so svojou dcérou, princeznou Anne, ktorá sa spolu s jej manželom Timothym Lawrenceom nachádza v karanténe po tom, ako mal Lawrence v stredu pozitívny test na koronavírus.

Pre 95-ročnú britskú panovníčku sú to prvé vianočné sviatky v role panovníčky bez jej manžela princa Philipa, ktorý zomrel 9. apríla tohto roka. Manželmi boli od roku 1947 a Alžbeta II. sa vlády ujala v roku 1952. Minulé Vianoce strávili spolu na hrade Windsor.

Členovia britskej kráľovskej rodiny zvyčajne trávia vianočné sviatky v Sandringhame. Na Štedrý deň sa obdarúvajú darčekmi a na Prvý sviatok vianočný sa zúčastňujú na bohoslužbe v miestnom kostole.

20. november  1947- svadobné foto kráľovnej...
Rok 1951 -  Kráľovná Alžbeta II. a princ Philip...
+8 Na archívnej snímke z 19. decembra 1965...

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #princ charles #kráľovná Alžbeta II. #vojvodkyňa Camilla

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...