Top okamihy roka v kráľovskej rodine! Škandalózny rozhovor, stretnutie rozhádaných bratov či narodenie Lilibet

Akými udalosťami žila britská kráľovská rodina v roku 2021? Pripomeňme si ich.

29.12.2021 00:00
Oprah Meghan and Harry Interview Foto: ,
Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu počas jedného z uvoľnenejších a spokojnejších momentov v rozhovore s Oprah Winfreyovou.
debata

Vo februári britský princ Harry a jeho manželka oficiálne oznámili svetu, že sa nehodlajú vrátiť k plneniu povinností v rámci kráľovskej rodiny.

Na sviatok svätého Valentína, 14. februára, princ Harry a jeho manželka zverejnili správu, že očakávajú narodenie druhého potomka. Ich dcérka, ktorá dostala meno Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, sa narodila 4. júna.

Princ Harry a Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu Čítajte viac Skvelá správa! Harry a Meghan čakajú druhé dieťa

Vo februári sa kráľovská rodina rozrástla, potomka sa dočkala princezná Eugenie a jej manžel, Jack Brooksbank. Ich prvorodený syn dostal meno August Philip Hawke.

eugenie Čítajte viac Takéto fotky nech zverejňujú celebrity, nie britská princezná! Eugenie čelí kritike za prvé foto syna

Marec sa niesol v znamení škandalózneho rozhovoru vojvodkyne Meghan a jej manžela Harryho s Oprah Winfreyoveou. Bývalá herečka, ktorá je Afroameričanka, okrem iného uviedla, že jej manžel Harry počas tehotenstva, keď čakala syna Archieho, povedal o obavách a konverzáciách v kráľovskej rodine o tom, „nakoľko tmavá by mohla byť jeho pokožka, keď sa narodí“. Podľa vlastných slov mala Meghan v ťažkých časoch v kráľovskej rodine dokonca myšlienky na samovraždu. Rozhovor, ktorý odvysielala televízia CBS, videlo viac ako 49 miliónov ľudí po celom svete.

Vojvodkyňa Meghan na zábere z rozhovoru s...
Vojvodkyňa Meghan a jej manžel princ Harry na...
+211. FAKT: Meghan Markle v dokumente Netflixu...

Vnučka britskej kráľovnej Alžbety II. Zara Tindall a jej manžel, bývalý hráč rugby Mike Tindall, sa v marci stali trojnásobnými rodičmi. Ich syn sa na svet tak ponáhľal, že Zara Tindall musela porodiť doma, cestu do nemocnice by nestihla.

Zara Tindall a jej manžel Mike Tindall Čítajte viac Kráľovná Alžbeta II. má už desiate pravnúča! Pôrod nastal náhle, dieťa prišlo na svet v kúpeľni

V apríli, vo veku 99 rokov, zomrel manžel kráľovnej Alžbety II, princ Philip. O úmrtí manžela britskej kráľovnej Alžbety II. informoval Buckinghamský palác. "S hlbokým zármutkom Jej Veličenstvo kráľovná oznamuje smrť svojho milovaného manžela, Jeho kráľovskej výsosti princa Philipa, vojvodu z Edinburghu,“ písalo sa vo vyhlásení paláca. Princ Philip bol najdlhšie slúžiacim životným partnerom britského panovníka v dejinách a súčasne najstarším mužským členom kráľovskej rodiny všetkých čias.

Pocta zosnulému princovi  Philipovi na...
Ľudia sa zhromažďujú okolo Buckinghamského...
+6Ľudia sa zhromažďujú okolo hradu Windsor a...

Na pohrebe princa Philipa sa zúčastnil aj princ Harry, ktorý priletel z Kalifornie bez manželky, vojvodkyne Meghan. Princ William a jeho brat princ Harry boli počas sprevádzania rakvy v rámci smútočného obradu blízko pri sebe, „veľké uzmierenie bratov“ sa však nekonalo. Harry po niekoľkých dňoch a rozhovoroch s členmi kráľovskej rodiny odletel späť za manželkou a synom do USA.

Britain Prince Philip Funeral Čítajte viac Chvíľa bratského zmierenia? Harry a William spolu, po pohrebe ukázali jednotu

Koncom apríla oslávili vojvodkyňa Kate a princ William 10. výročie svadby. Pri príležitosti oslavy ich výročia sobáša zverejnili na Instagrame nové spoločné zábery. Trojnásobní rodičia, ktorí si povedali „áno“ 29. apríla 2011 vo Westminsterskej katedrále svätého Petra, sa postavili pred objektívy fotografa Chrisa Floyda.

pippa middleton - koláž Čítajte viac Šaty, závoj, tiara, kytica! V deň svadby bolo na neveste Kate všetko dokonalé, vrátane jej družičky

Britská kráľovná Alžbeta II. hostila v júni lídrov skupiny krajín G7 na večernej recepcii, na ktorej sa zúčastnili tri generácie monarchie a konala sa v prvý večer trojdňového summitu skupiny najbohatších krajín G7 v Cornwalle. Princ Charles a jeho manželka Camilla sa pripojili k princovi Williamovi a jeho manželke Kate, ktorí boli prítomní na podujatiach G7 vôbec prvýkrát.

Kráľovná Alžbeta II. na večernej recepcii...
Zľava: Vojvodkyňa Kate, vojvodkyňa Camilla a...
+2Kráľovná Alžbeta II. na večernej recepcii...

V septembri sa britská princezná Beatrice a jej manžel Edoardo Mapelli Mozzi dočkali prvého potomka. Svoju dcérku pomenovali Sienna Elizabeth Mapelli Mozziová. Sienna Elizabeth sa narodila v londýnskej nemocnici. Pri narodení vážila 2,78 kilogramov.

Beatrice Čítajte viac Do britskej kráľovskej rodiny pribudol ďalší člen! Princezná Beatrice je už mamou

V októbri britský princ William ocenil prvých päť laureátov ceny Earthshot za prínos k riešeniu dôsledkov klimatických zmien. Na slávnostnom vyhlásení ocenených sa v Londýne zúčastnil rad celebrít, po jeho boku nechýbala vojvodkyňa Kate.

Herečka Emma Watson na vyhlásení cien Earthshot...
Herečka Emma Thompson.
+10Britský spevák Ed Sheeran bol jedným z...

Presne na Vianoce zverejnili britský princ Harry a jeho manželka Meghan prvú fotografiu svojej dcéry Lilibet, ktorá sa narodila v júni. Jej autorom je známy módny fotograf Alexi Lubomirski, ktorý tiež fotil zásnuby dvojice.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #kráľovská rodina #princ Harry #Prehľad roka 2021

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...